Snapfact
Image default
Aanbiedingen

Gebruik zonwerende folie om de warmte buiten te houden

We zitten nu nog op een punt dat we niet kunnen wachten tot het weer warmer wordt buiten. Alleen in de zomer warmt het niet alleen buiten maar ook binnen in huis heel erg op. Dat wil je in de zomer uiteraard voorkomen. Hier is gelukkig niet een hele dure airco voor nodig! Je kunt het namelijk ook koel houden in huis door zonwerende folie te gebruiken. Zonwerende folie kopen kun je gemakkelijk online doen. In de bouwmarkt hebben ze helaas alleen de standaard folies. Alleen zijn deze niet geschikt voor dubbelglas en HR++ glas. Met normale folies heb je helaas de kans op thermische breuken. Dit zorgt ervoor dat het uiteindelijk toch nog een duur grapje wordt. Het vervangen van je ramen is namelijk vele malen duurder dan een geschikt folie aanschaffen. Let ook altijd goed op aan welke kant van het raam de folie opgeplakt moet worden. Bij dubbelglas en HR++ glas is het namelijk bijna altijd zo dat het aan de buitenkant aangebracht dient te worden.

Hoe breng je zonwerende folie aan?

Voordat je begint met het aanbrengen van de zonwerende folie heb je een aantal hulpmiddelen nodig. Allereerst heb je een rolmaat of liniaal nodig. Hiermee meet je het raam en de folie op zodat dit passend gemaakt kan worden. Om het passend af te snijden is een scherp Stanleymesje nodig. Ook heb je een plantenspuit nodig om het folie nat aan te kunnen brengen. Het voordeel hiervan is dat je het nog iets kan corrigeren en het niet direct vastplakt. Om het helemaal glad op het raam te krijgen is een rakel nodig.

  • Stap 1: Om te beginnen is het nodig om het folie op de maat te snijden die je nodig hebt. Houdt altijd ietsjes groter aan zodat je voorkomt dat je uiteindelijk te weinig hebt.

  • Stap 2: Een schone ondergrond is heel erg belangrijk. Dit is om te zorgen dat het zonwerende folie goed blijft plakken. Je kunt het raam gemakkelijk schoonmaken met warm water en een druppel afwasmiddel.

  • Stap 3: Zoals hierboven al even kort benoemd is het nat aanbrengen van folie belangrijk. Hierdoor kun je het nog ietsjes corrigeren voordat het direct vastplakt. Spray het raam daarom goed nat met de plantenspuit.

  • Stap 4: Op elk raamfolie zit een beschermlaag. Dit is om te voorkomen dat het aan elkaar plakt en dat het vies wordt. Om te kunnen plakken moet deze beschermlaag verwijderd worden. Doe dit niet in zijn geheel maar met stukjes van circa 10 centimeter. Zo voorkom je dat het folie alsnog aan elkaar kleeft en het niet meer bruikbaar is.

  • Stap 5: Nu is het tijd om te beginnen met plakken. Begin met plakken in een hoek en ga zo verder over het volledige raam. Als je begint in een hoek heb je een lijn waarin je gemakkelijk kunt plakken.

  • Stap 6: Als het folie helemaal naar wens op het raam zit is het tijd het water eronder te verwijderen. Dit klinkt heel moeilijk maar is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Met de rakel veeg je vanaf het midden naar de zijkanten toe. Zo komt het overtollige water achter het folie vandaan. Leg wel wat handdoeken op de grond neer want dit kan best veel water zijn.

  • Stap 7: Als je aan het begin ietsjes meer folie hebt afgesneden kun je dit nu wegsnijden. Heb je alle stappen voltooid? Dan is het nu tijd om te genieten van een koele zomer met je zonwerende folie!

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/