Snapfact
Image default
Aanbiedingen

Hoe verlengt u de levensduur van uw fietsaccu?

U heeft eindelijk de sprong gewaagd en een elektrische fiets gekocht. Of het nu is om benzine te besparen of om het milieu te helpen, u doet iets goeds voor jezelf en anderen. Zelfs als u hem niet elke dag gebruikt, is het belangrijk dat de accu meegaat, zodat hij klaar is als jij hem wel gebruikt

 

Lithium-ion batterijen, zoals die in elektrische fietsen (en de meeste elektronische apparaten tegenwoordig), hebben een vrij lange levensduur. Maar er zijn dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw batterij zo lang mogelijk meegaat.

 

Fietsen van de batterij

Het eerste wat u moet doen wanneer u uw nieuwe fiets krijgt, is de batterij “fietsen”. Dit betekent dat hij volledig wordt opgeladen en dan wacht tot hij helemaal leeg is voordat u hem weer oplaadt. U moet dit 2-3 keer doen wanneer u uw fiets voor het eerst krijgt. Daarna kunt u beginnen met opladen wanneer de accu bijna leeg is en niet volledig hoeft te worden opgeladen.

 

Temperatuur

De temperatuur is ook van invloed op hoe goed uw accu werkt en hoe lang hij meegaat. Batterijen houden van een temperatuur tussen 0-30°C. Als het te warm of te koud wordt, kan dit de batterij beschadigen en de levensduur verkorten. Dus, als u ergens woont met extreme temperaturen, is het een goed idee om uw fiets in een garage of schuur te zetten (als de temperatuur wordt geregeld).

 

Uw batterij bewaren

Als u weet dat u uw fiets een tijdje niet zult gebruiken (bijvoorbeeld in de winter), is het belangrijk om uw accu goed op te bergen, zodat hij niet leegloopt als het voorjaar aanbreekt. De eerste stap is hem op te laden tot ongeveer 50%. Meer dan dat en de batterij kan oververhit raken tijdens de opslag en minder en er kan sulfatering optreden, wat de cellen in uw batterij beschadigt en de levensduur verkort.

 

We hopen dat u wat heeft aan deze tips. Mocht u toch op het punt komen dat de accu aan vervanging toe is, dan kunt u een kijkje nemen op de website van Rebatt. Zij verkopen nieuwe fietsaccu’s.

 

https://www.rebatt.nl/