Als je aan buitenspeelgoed denkt, denk je meestal direct aan een tuinhuisje of een speelkasteel. Dit zijn natuurlijk erg leuke houten speeltoestellen buiten, maar zijn vaak prijzig en nemen veel ruimte in beslag. Als je de keuze neemt om buitenspeelgoed voor in de tuin te nemen maar geen grote tuin hebt zijn is dit speelgoed geen handige keuze. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten buitenspeelgoed wat je kunt kopen waar je je niet bij zou komen als eerste gedachte. Toch zijn dit leuke alternatieven voor een tuinhuisje of speelkasteel.

Allereerst is een tuin schommel erg leuk voor de kinderen. Een schommel in de tuin verveelt niet snel en is gemakkelijk te installeren. Daarnaast zijn ze ook niet zo prijzig en nemen ze niet zo veel ruimte in beslag.

Is een schommel toch iets te groot? Dan zijn er ook andere leuke speelobjecten die in bijna elke tuin passen. Denk bijvoorbeeld aan een knikkerputje. Als je tegels in jouw tuin hebt kun je een tegel vervangen voor een tegel met een knikkerputje.

Wat ook een leuk alternatief is, is een houten grote versie van vier-op-een-rij. Dit spel kent iedereen wel als in de kleine variant. Het spel is ook te koop in een reuze variant die je in de tuin kunt neerzetten. Kinderen kunnen hiermee spelen en leren ook gelijk om na te denken tijdens een potje vier-op-een-rij.

Een grote glijbaan die permanent in de tuin staat heeft ook ruimte nodig. Een beter alternatief is een plastic inklapbare glijbaan. Deze kun je gemakkelijk inklappen en in de schuur of berging plaatsen. Zo houd je ruimte over voor andere zaken zoals een tafel, plantenbakken en tuinstoelen. Naast dat een inklapbare glijbaan makkelijk is op te bergen is het ook heel licht. Zo kun je een plastic inklapbare glijbaan gemakkelijk in je eentje inklappen en opbergen.

https://www.buitenspeelgoed.nl