Snapfact
Image default
Afvalverwerking

Bedrijfsafval, wat moet je ermee doen?

Veel bedrijven hebben dagelijks te maken met afval. Hierbij kan het gaan om zeer veel verschillende soorten afval. Hierdoor is het niet mogelijk om het afval simpelweg op één grote hoop te gooien en dit op te laten halen. Als je dat doet, is het namelijk erg lastig om de verschillende soorten afval van elkaar te scheiden. Het is dan ook van belang dat je op een goede manier omgaat met het afval dat je bedrijf produceert.

Hoe scheid je bedrijfsafval op een efficiënte manier?

Als bedrijf wil je natuurlijk zo min mogelijk investeren in het scheiden en afvoeren van je afval. Dit bespaart je namelijk een hoop geld. Echter, het is wel van belang om het afval op een goede manier af te laten voeren. Je kunt er op die manier namelijk voor zorgen dat er minder schade aan het milieu ontstaat door dit afval. Het scheiden van afval bij je bedrijf kun je het best doen door verschillende containers aan te schaffen of te huren. Als je verschillende containers naast elkaar hebt staan, is het voor je werknemers makkelijk om al het afval in de juiste container weg te gooien. Echter, je moet er dan wel voor zorgen dat je voor iedere soort afval die er bij je bedrijf komt kijken een aparte container hebt. Je doet er bijvoorbeeld verstandig aan om ervoor te zorgen dat je een PMD container van Renewi naast je bedrijfspand hebt staan. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere containers nodig. Om welke containers dit gaat, is afhankelijk van wat voor soort bedrijf je hebt. 

Andere manieren om bedrijfsafval te scheiden

Natuurlijk zijn er nog meer efficiënte manieren om je bedrijfs afval te scheiden. Als je het liefst zo veel inspiratie hebt op dit gebied, is het misschien slim om op het internet op zoek te gaan naar verschillende afval scheiden tips. Het kan handig zijn om het scheiden van het afval niet pas bij de afvalcontainer te doen, maar juist in het bedrijfspand. Dit is vooral handig bij bedrijven die altijd op kantoor werken. Je kunt dan verschillende afvalbakken op kantoor zetten waar verschillende soorten afval in kunnen worden weggegooid. In veel gevallen is dit een stuk praktischer voor je werknemers.

 

r