Interieurfotografie

Voor interieurbouwers, inrichters, architecten en woningbouwverenigingen verzorgt de fotograaf van Vincent Hartman Fotografie fotowerk. Een multi skilled achtergrond in fotografie, kantoorinrichting en commerciele economie helpt bij het uitvoeren van deze relatief moeilijke opdrachten. Compositie, kijklijnen en grondige fotografische techniek zijn onontbeerbaar. De op de fotoacademie geschoolde fotograaf weet alles van onthoeken, scherptevlakken, contrastomvang en kleurtemperatuur. De interieurfoto’s worden op hoge resolutie opgenomen en vinden hun weg in brochures, advertenties, bilboards en websites. Bij interieurfotografie wordt zo nodig een ruimte uitgelicht alvorens er een foto van het interieur kan worden genomen. Ook wordt gelet op de juiste plaatsing van meubilair, producten etc. Soms wordt er een persoon toegevoegd om het geheel leefbaar en dynamisch te maken. Ook bij hoge en lage standpunten blijven verticale lijnen verticaal. Door toepassing van specialistische objevtieven hoeft de camera niet meer naar boven of naar onderen gericht te worden en blijft waterpas staan. Hierdoor worden deze perspectifische problemen voor komen. 

In de digitale nabewerking wordt ervoor gezorgd dat de contrastomvang, of het zogenaamde dynamische bereik, van de foto vergroot wordt. Na het eventuele uitlichten van een ruimte worden er verschillende belichtingen gemaakt die naderhand gecombineerd worden. Hierdoor ontstaat er een contrastrijk beeld met voldoende detail in zowel de schaduw partijen als de hoge lichten zoals raampartijen.

De uiteindelijke ‘klik’ is slechts een bevestiging dat alles correct is. De fotograaf werkt vanuit zijn fotostudio in het Sallandse Heino, onder de ‘rook’ van Zwolle Overijssel.

Studiofotografie

 

Vlakbij Zwolle bevindt zich de fotostudio van de fotograaf waar een grote verscheidenheid aan foto’s gemaakt wordt. Van portretfotografie voor ZZP-ers, bands en particulieren. Mode fotografie en productfotografie van kleding, meubelen, groente en fruit, interieuraccessoires etc. Fotostudio Zwolle voldoet aan de normen van het NIDF op het gebied van kleurbeheer en bestandsbeheer.  De studio hanteert de voorwaarden van de fotografenfederatie en is aangesloten bij de BFN.

https://www.studiovhf.com/interieurfotografie/