Snapfact
Auto

Autoliefhebbers, auto invoeren!

Bent u een echte autoliefhebber? Altijd op zoek naar de nieuwste modellen en de scherpste prijzen? Heeft u al wel eens aan het importeren van een auto gedacht? Dit is waarschijnlijk veel gemakkelijker dan u denkt en kan u een hoop voordeel en bekijks opleveren. Want door een auto te importeren kunt u bijvoorbeeld een model kopen dat op de Nederlandse markt voor auto’s nog niet beschikbaar is. Of u vindt ergens in het buitenland uw droomauto tegen een prijs die u hier in Nederland niet zou durven denken. Dan is het waarschijnlijk zelfs met invoerheffingen en andere bijkomende kosten nog goedkoper die auto te importeren dan hem in Nederland aan te schaffen.

Redelijk eenvoudig 

Want het mag dan misschien redelijk eenvoudig zijn om een auto te importeren, dat betekent niet dat het zomaar kan. Om te beginnen kan een auto hier niet zomaar de weg op als hij uit het buitenland afkomstig is. Hiervoor moet hij eerst goedgekeurd worden en aan alle eisen voldoen. Om dit te bewerkstelligen moet u uw auto ter controle aanbieden bij het RDW. Tevens van belang is natuurlijk voor u de weg op gaat het kenteken. Om die te verkrijgen moet u eerst een kentekenbewijs aanvragen. Als u dit kentekenbewijs hebt moet u er door een erkende fabrikant echte kentekenplaten van laten maken.

Belastingen

Ook een ingevoerde auto ontkomt natuurlijk niet aan alle belastingen en heffingen die ons land rijk is. Allereerst dient u een invoerheffing te betalen en vervolgens ook de standaard zaken als BPM en BTW. Nu is bijna alles geregeld behalve de in ons land verplichte autoverzekering. Zodat u bij een ongeluk niet meteen al het geld dat u voor uw auto betaald heeft kwijt bent. U heeft hierbij nog wel een bepaalde mate van keuzevrijheid namelijk in hoeverre u uw auto verzekert. Heeft u genoeg aan een gewone standaard autoverzekering of moet uw gloednieuwe bolide voor elk krasje verzekert zijn en kiest u voor een all-risk verzekering.

Als u van goedkope of gloednieuwe auto’s houdt is het importeren van een auto zeker het overwegen waard. We hopen u met 

http://www.importautos.nl/auto-importeren/