Het importeren van een Duitse auto wordt steeds populairder. Dit is dan ook niet vreemd, want er zitten vele voordelen aan het hebben van een Duitse auto en het importeren daarvan. Ondanks dat er streng door de Belastingdienst wordt gecontroleerd op auto’s die worden geïmporteerd kunt u toch flink in de kosten besparen bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Groot aanbod in Duitsland en BPM

Duitsland heeft het grootste aanbod van auto’s in vergelijking met andere Europese landen. Daarnaast rijden er in Duitsland veel diesels rond met een lage kilometerstand. Dit is aantrekkelijk en betrouwbaar, omdat er in Duitsland geen hogere wegenbelasting betaald dient te worden voor een diesel. Duitsland is ook niet bekend met de Importautos, die wij in Nederland wel kennen. In Nederland worden er daarom veel minder luxe uitvoeringen van auto’s verkocht ten opzichte van Duitsland. Bij het importeren van een auto met extra opties kunt u vaak gebruik maken van een extra BPM-korting.

Strenge wetgeving

Een ander groot voordeel is dat Duitse verkopers eerlijk zijn in de informatie die zij verschaffen over een auto. In Duitsland is namelijk strenge wet- en regelgeving omtrent informatie verschaffen over een auto. Een voorbeeld: bij de verkoop van een auto is de handelaar verplicht om te vermelden of de auto eerder betrokken is geweest bij een incident en hierbij schade heeft opgelopen. Wanneer een Duitser liegt over zulke gegevens is men strafbaar en kan vervolgd worden. Duitsers onderhouden hun auto over het algemeen zeer goed, dus gebruikte auto’s zijn daar vaak in goede staat. Er is dan ook amper sprake van achterstallig onderhoud bij de aanschaf van een auto.

Duitse auto’s

De garantie is het volgende pluspunt van Duitse auto’s. Jonge tweedehands auto’s vallen vaak nog binnen de garantie van de fabriek. Iedere officiële dealer in Nederland kan u daarom helpen in het geval dat dit nodig is. Ook sluiten verkopers in Duitsland vaak een garantieverzekering af. In heel Europa geldt deze garantie en zo bent u niet afhankelijk van uw Duitse autoverkoper. Een veilig gevoel dus wanneer u de weg op gaat in uw Duitse auto.

Meer info over auto’s importeren >>

http://www.demooisteplek.nl/overige/manieren-om-de-bpm-te-berekenen/