Snapfact
Auto

Waarom het leasen van een Citroën Berlingo een aanrader is

Je wilt graag een Citroën Berlingo rijden, maar je staat nu voor de keuze of je de wagen gaat leasen of kopen? De keuze is niet altijd even makkelijk, want waarom zou je kiezen voor leasen? Leasen heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Laten we deze maar eens van dichtbij gaan bekijken. Allereerst is je eigen financiële situatie belangrijk. Voor het kopen van een auto zal je toch meer bestedingsruimte moeten hebben. Daarmee heb je dus direct het eerste voordeel te pakken: je hoeft niet in één keer een groot bedrag neer te leggen, maar je geniet toch van een splinternieuwe Citroën Berlingo.

Leasen privé of via werkgever

Vaak wordt er vanuit gegaan dat leasen via de zaak gaat. Maar er bestaat ook private lease. Wil jij privé een Citroën Berlingo leasen? Geen probleem. Hiermee heb je meer vrijheid dan het leasen via de werkgever, omdat er dan toch vaak een limiet is aan de privé afgelegde kilometers. Natuurlijk zal de autodealer wel zeker willen zijn van zijn inkomsten en jou dus om een bewijs van inkomen vragen. Een leasecontract sluit je af voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 3 jaar. Dit is uiteraard van invloed op het bedrag wat je maandelijks betaalt. Het enige nadeel is eigenlijk dat je aan het contract vastzit.

De kosten bij leasen op een rijtje

Bij leasen worden de financiële lasten anders verdeeld. Je betaalt immers iedere maand een vast bedrag, waar nog diverse andere kosten in verwerkt zijn. Zo zijn reparaties en onderhoud hiermee al betaald. Een all-risk verzekering meestal ook. Binnen Europa wordt er gezorgd voor vervangend vervoer en in Nederland heb je pechhulp. Zelfs belasting is inbegrepen. Door te leasen heb je dus vooraf meer zicht op de kosten die de auto met zich meeneemt, waardoor je minder snel in financiële problemen zult komen door onverwachte hoge reparaties, bijvoorbeeld.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen