Snapfact
Image default
Beauty en verzorging

Wat is retinol?

Retinol is de zwakkere vorm van retinoïde. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van milde tot matige acne, rimpels en andere tekenen van veroudering, en helpt bij het creëren van een gladdere, meer egale huidskleur. Er zijn verschillende sterkten van retinoïden beschikbaar en er zijn milde bijwerkingen verbonden aan hogere concentraties. Daarom kun je het beste met je dermatoloog overleggen voordat je retinol gaat gebruiken. Zij kan u een recept geven dat het beste werkt voor uw huid – of u kunt in plaats daarvan kiezen voor vrij verkrijgbare oplossingen.

Retinol, of all-trans-retinoic acid, is een type retinoïde dat vaak wordt gevonden in anti-verouderingsproducten. Het is de meest voorkomende actieve vorm van vitamine A die in huidverzorging en cosmetica wordt gebruikt. Het is een derivaat van vitamine A en helpt de huid te vernieuwen en beschadigde huidcellen te herstellen.

Retinol is een huidtransformerend korean skincare ingrediënt, maar het is meer dan alleen maar een mooi woord voor vitamine A. Er zijn veel verschillende soorten vitamine A, elk met unieke voordelen. De reden hiervoor is dat er in feite vier verschillende soorten retinoïde zuur zijn – die allemaal een rol spelen bij het verbeteren van het uiterlijk van de huid. Wat is het verschil tussen al deze verschillende vormen? Van krachtige producten tot gerichte serums, hier zijn de vragen die je jezelf moet stellen om er zeker van te zijn dat je krijgt wat het meest belangrijk is.

Ten eerste is retinol veel krachtiger dan standaard huidverzorgingsproducten, wat betekent dat het een sterker effect op de huid kan hebben. Als je je hier zorgen over maakt, raden we je aan eerst huidverzorgingsproducten met retinol uit te proberen die geen etiket hebben waarop staat dat ze retinol bevatten – dit maakt het makkelijker om te wennen aan de reactie van je huid voordat je een product uitprobeert waarop niet alleen staat dat het retinol bevat, maar dat is ontworpen om te worden gebruikt als onderdeel van een anti-verouderingsroutine.

Retinol, of vitamine A1, is een krachtige stof die de tekenen van veroudering tegengaat. Het lichaam kan van nature retinol produceren, maar als ons lichaam ouder wordt, heeft het meer moeite om de productie van retinol bij te houden. Retinol helpt bij het herstellen van veel dingen die gewoonlijk verloren gaan als we ouder worden, zoals elasticiteit en stevigheid van de huid.