Snapfact
Image default
Bedrijven

Waarom salarisuitbesteding?

Salarisverwerking uitbesteden, waarom zou je het doen en wat zijn de voordelen ervan? Wanneer je een eigen ondernemer bent en er opziet tegen al het papierwerk is dit een goede keuze. Wanneer je dit uit handen geeft regels het administratiekantoor voor de loonstroken, de salarisadministratie, de loonbelastinguitgaven en de jaaropgaven. Er zijn bedrijven de ook de arbeidsovereenkomsten regelen en de personeelsadministratie.

Het uitbesteden van je salarisadministratie heeft zo zijn voordelen. Ten eerste bespaart het een hoop tijd. Meestal ben je alleen nog maar bezig met de uren en personeelsmutaties. Hierdoor heb je meer tijd voor andere dingen die nodig zijn voor het bedrijf. Ten tweede hoef je je niet te verdiepen in complexe dingen, dit wordt al door het administratiekantoor gedaan. De loonadministratie kan een redelijk complex onderwerp zijn en je moet je er goed in verdiepen, door het administratiekantoor is dit niet nodig. Ten derde is het helemaal niet duur om dit te laten doen. Veel bedrijven werken met een standaard tarief waardoor het helemaal niet veel kost, meestal betaal je ook een bepaald bedrag per loonstrook.

Natuurlijk zitten er niet alleen maar voordelen aan, doordat het administratiekantoor alles voor je regelt heb je er zelf een stuk minder grip op. Ook ben je voor iedere mutatie die er wordt gedaan afhankelijk van het administratiekantoor. Doordat je alles laat doen heb je er zelf nog steeds geen kennis over en deze bouw je ook niet op. Het is als ondernemer toch handig om zelf ook kennis te hebben over dit onderwerp. Je ontwikkeling op dit gebied zal zo niet bevorderen. Ook heeft dit als gevolg dat je minder begrip hebt op de kwaliteit. Wanneer er is misgaat in de loonadministratie is dit vaak niet positief voor de werkgever, je moet het administratiebureau volledig vertrouwen op het feit dat er niks mis gaat. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen met het maken van de goede keuze!

http://www.cbbs.nl