Snapfact
Image default
Electronica en Computers

Waar kun je terecht voor het aanschaffen van een refurbished printer?

Door het aanschaffen van een refurbished printer kun je zeer veel geld besparen. Dat heeft ermee te maken dat een nieuwe printer vaak duizenden euro’s kost, terwijl een refurbished printer enkele honderden euro’s kost. Als je een refurbished printer aanschaft, dan maak je zeker een verstandige keuze, maar waar kun je tegenwoordig een refurbished printer aanschaffen? Je vindt het antwoord in dit artikel. 

Bezoek een webwinkel 

Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het online aanschaffen van een refurbished printer. Dit heeft ermee te maken dat webwinkels vaak een groter assortiment hebben, maar ook dat er maar weinig fysieke winkels te vinden zijn die zich richten op het verkopen van refurbished apparatuur. Een van de voordelen van het online aanschaffen van een refurbished printer, is dat je vrijwel altijd goedkoper uit bent en direct meer over het product te weten kunt komen door de productpagina goed door te lezen.

Bezoek een fysieke winkel 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er in Nederland maar weinig fysieke winkels te vinden die zich richten op het verkopen van refurbished apparatuur. Mocht er een fysieke winkel bij jou in de buurt te vinden zijn die zich daar wel op richt, dan is het verstandig om de winkel eens te bezoeken. Je zult misschien wel duurder zijn, maar je krijgt wel altijd het juiste advies van de verkoper. Daarnaast kun je ook met je eigen ogen zien wat de staat van de printer is en dat is wel zo fijn. Dit is niet mogelijk als je online een refurbished printer aanschaft. 

Waar dien je rekening mee te houden bij het aanschaffen van een refurbished printer?

Wanneer je een refurbished printer gaat aanschaffen, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de printsnelheid van de printer, want het is belangrijk dat de printer snel kan printen. Ook moet je kijken naar de kwaliteit van een afdruk. Soms is de kwaliteit niet erg belangrijk, maar het kan voorkomen dat het in jouw sector wel erg belangrijk is. Hierbij kun je denken aan bedrijven in de financiële sector. Als laatste is het ook handig om rekening te houden met de prijs van inkt. Inkt is zeer prijzig en kan soms wel duizend euro per liter kosten.