Er zijn veel verschillende soorten vlees die lekker zijn op de barbecue. Spareribs zijn een echte klassieker. Spareribs bereiden doe je natuurlijk op de barbecue. Maar hoe maak je nou echt lekkere spareribs? Het begint met goede voorbereiding. Eerst moeten de ribs afgespoeld worden en is het belangrijk om al het overtollige vet te verwijderen. Het is daarnaast ook erg belangrijk om het vliesje goed te verwijderen. Alles valt of staat vervolgens natuurlijk met de marinade! Spareribs leg je niet zonder kruiden of marinade op de barbecue. Maak bijvoorbeeld pittige spareribs, of juist zoete. Of ga voor een heerlijke balsamico marinade. Dit geldt natuurlijk ook voor andere stukken vlees, zoals een Tomahawk steak. Een stuk Angus vlees of een heerlijke steak leg je niet op de barbecue zonder dat deze goed gemarineerd is. Met een heel BBQ pakket is alles al lekker gemarineerd en hoef je dat zelf niet meer te doen, ook erg handig.

Tomahawk steak op de barbecue: slechts een van de vele soorten

Waar ga je een Tomahawk steak bestellen? Natuurlijk bij de specialist. Er zijn veel verschillende soorten steaks. Kies bijvoorbeeld voor een Tomahawk steak. Dit is niet voor niets één van de meest populaire steak soorten op de markt. Het is makkelijk te bereiden en het lekkerst vanaf de grill. Of kies voor flat iron steak, een sukadestuk dat erg lekker is om als steak te eten! Een verrassende keuze. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor de flank en de skirt, het is maar net wat je het lekkerst vindt. Ben je bang dat het te moeilijk is om te bereiden? Het hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je de juiste bereidingswijze maar aanhoudt en gebruik maakt van de beste materialen en producten. Vind je het toch nog te riskant om zelf Tomahawk steak of bijvoorbeeld Angus vlees te maken, dan kun je natuurlijk ook heerlijke spareribs serveren. Zo kun je zelf je eigen BBQ pakket samenstellen.

Angus vlees: uitzonderlijke kwaliteit

Angus vlees bestellen kan gewoon online. Hiervoor hoef je de deur niet uit. Angus vlees is van hoogwaardige kwaliteit en is heerlijk op de barbecue. Het is afkomstig van het runderras Aberdeen Angus. Dit zijn hoornloze runderen die voornamelijk gehouden worden voor hun vlees. Er zijn zwarte Angus-runderen (Black Angus) en rode runderen (Red Angus). Je vindt Angus vlees in veel restaurants terug door de hoogwaardige kwaliteit. Het staat ook erg bekend door de “marmering” van het vlees. Dit zijn dunne lijntjes vet die door het vlees heen lopen. Deze lijntjes houden de smaak vast. Angus vlees bereiden op de barbecue is heerlijk. Het is echter wel net zo lekker om tijdens een barbecue wat af te wisselen. Het is daarom aan te raden om een compleet BBQ pakket te regelen met niet alleen Angus vlees, maar bijvoorbeeld ook met een heerlijke Tomahawk steak of malse spareribs.