Het aanvragen en goedkeuren van een minnelijke schuldsanering zijn de eerste stappen tot het terugdringen van uw schulden. Vervolgens zorgt InBalans Budget Hulp Nederland er samen met u voor dat alle verplichtingen op de juiste manier worden nageleefd. Zo moet u bijvoorbeeld in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Maar er is meer, zoals de inlichtingenplicht. U moet informatie aanleveren aan uw schuldhulpverleners, zodat de financiële situatie goed bijgehouden kan worden. Ook de medewerkingsplicht is van groot belang wanneer u het akkoord voor een minnelijke schuldsanering heeft gekregen. Hoe beter u meewerkt, des te makkelijk de situatie van het aflossen van de schulden wordt.

Een saneringskrediet dankzij een minnelijke schuldsanering

Een van de mogelijkheden bij een minnelijke schuldsanering is een saneringskrediet. U krijgt hulp van professionals die voor u in gesprek gaan met de schuldeiser. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers om de schuldenlasten af te kopen. Er wordt gekeken hoeveel er in 36 maanden door u gespaard kan worden. Dit bedrag wordt vervolgens geleend van de bank of familieleden, zodat de schuldeisers in een keer hun geld krijgen. Uiteraard moet u het geleende geld gewoon terugbetalen. Op die manier kan een minnelijke schuldsanering u helpen om uit de financiële problemen te komen. Mochten de schuldeisers niet akkoord gaan met het voorstel? Dan kunnen de professionals altijd nog een wettelijke schuldsaneringsregeling aanvragen.

Minnelijke schuldsanering: professionele schuldbemiddeling

De professionals bij InBalans Budget Hulp Nederland helpen u met professionele schuldbemiddeling. Dit is in de vorm van minnelijke schuldsanering, wat inhoudt dat een andere partij voor u in gesprek gaat met de schuldeisers. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers tot het afkopen van de gehele schuldenlast. De professionals berekenen welk bedrag u van uw inkomen mag houden voor vaste lasten en welke deel gebruikt wordt om uw schulden af te betalen. Dankzij een minnelijke schuldsanering, betaalt u op een overzichtelijke manier in een peridode van 36 maanden uw schulden af. Laat u op een professionele manier helpen en maak een nieuwe start.