Snapfact
Gezondheid

Een nieuw soort injectable

Injectable arts Joost Kroon heeft onlangs bekend gemaakt dat hij bezig is met een nieuwe injectable genaamd Volbella. Sinds 2014 is dit beschikbaar op de markt. Het is gericht op het gebied van de lippen.

Het is zeer goed geschikt om fijne lijnen mee te behandelen. Je kan er de liplijnen, rokersrimpels en barcodelijnen mee behandelen. De voorgaande fillers geven vaak een te groot volume waardoor er een onnatuurlijk resultaat vertoond kan worden. Je lippen kunnen er overgevuld door raken. Volbella zorgt ervoor dat er een natuurlijker, mooier en zachter resultaat tot stand komt, doordat het in zeer kleine aantallen en geheel oppervlakkig in je lijnen wordt gespoten.

Op de markt zijn momenteel vooral andere fillers aanwezig. Deze staan er om bekend dat ze zorgen voor te veel volume. Hierdoor blijf je schommelen tussen een onderbehandeling zonder resultaat en een overbehandeling met te veel volume. Ook als je de andere fillers te oppervlakkig injecteert, ontstaat er een blauwe doorschemering hiervan op de huid. Dit is geen mooi zicht. Volbella kan in kleine druppel gebruikt worden en kan heel oppervlakkig geïnjecteerd worden en voor een natuurlijk volume zorgen.

Hyaluronzuur breekt snel af. Om dit te voorkomen worden bepaalde ketens aan elkaar gekoppeld. Dit heet cross-linking. De mate hiervan zorgt voor de houdbaarheid en hoe soepel de huid aanvoelt. Ook bepaalt deze mate de kans op complicaties. Als een hyaluronzuur is gebruikt met veel cross-linking, dan is de kans op complicaties veel hoger dan een lagere mate van cross-linking. Verschillende fillers zijn al van de markt weggehaald omdat ze een te grote mate van cross-linking bevatte. Volbella beschikt over een techniek waarbij een laag percentage van cross-linking gebruikt wordt. Tevens wordt de houdbaarheid van de filler niet verlaagt.

Meer weten over liquid facelift prijzen of Botox in Nijmegen? Zoek even rond op het internet. Er is genoeg over te vinden!

http://injectableklinieken.nl