Snapfact
Image default
Hobby en vrije tijd

4 tips om beter te worden in je favoriete game

Ben je het zat dat je steeds van je vrienden of vriendinnen verliest of dat je niet de resultaten behaald die je wilt behalen. Dan zijn er een aantal oorzaken voor het niet beter worden in een game. Het eerste en misschien niet wat je wilt horen zit in het talent dat je hebt voor het gamen. Sommige mensen zijn nou eenmaal talentvoller dan andere mensen. Dit kan je vergelijken met bepaalde sporten. Toch kan je met hard werken en met andere veranderingen beduidend beter worden in bepaalde games en blijft die favoriete game ook leuk om te blijven spelen. Verder kan je 4 tips lezen voor het beter worden in gamen.

Hoe ziet je gaming setup eruit?

Het begint allemaal bij een goede gaming setup. Zonder goede console en zonder een goed beeldscherm kan je niet optimaal gamen. De snelheid van het beeldscherm is zeer belangrijk, omdat elke milliseconde van vertraging immense verschillen kan hebben. Naast de snelheid van het beeldscherm is het geluid ook erg belangrijk. Elke professional gamer geeft ook aan dat het geluid misschien wel het belangrijkste is. Dit zal vooral spelen bij first person shooters. Zo kan je denken aan Call of Duty en Fortnite. Door goed te luisteren waar een tegenstander vandaan komt kan je beter positioneren en maak je meer kans om het duel te winnen. Daarom wordt aangeraden om niet voor een geluidsinstallatie te kiezen, maar voor een koptelefoon en het liefste een headset. Deze onderdelen zijn belangrijk, maar ook de zithouding heeft een belangrijke factor. Als gamer zit je uren lang achter je beeldscherm en dan moet je gezondheidsproblemen voorkomen. Dit doe je door gezonde voeding, maar ook door de zithouding. Het is daarom belangrijk om een gamestoel en een game bureau aan te schaffen. Gamestoelen hebben de eigenschappen dat ze in veel verschillende manieren zijn te verstellen. Game bureaus hebben veel ruimte voor de apparaten en zorgen voor een goede zithouding. Geinteresseerd in een game bureau of gamestoel? Dan is het een aanrader om een kijkje te nemen op de website van Emob. Dit is een grote meubelpartij die mooie gamebureaus en gamestoelen heeft. 

Hoe zit het met je internet?

Zonder goed internet kan je niet online goede resultaten halen. Steeds haperend beeld of hoe gamers het noemen leg is erg vervelend en is niet positief voor de prestaties. Dit gebeurt in veel gevallen doordat mensen op wifi spelen. Het beste is om een ethernetkabel te gebruiken voor de console. Zo weet je dat het internet minder snel zal wegvallen.

Beter worden kost tijd en energie

Zonder tijd en energie in de game te steken kom je er niet. Beter worden in gamen zal dus betekenen dat je vele uren moet maken en dat je ook andere activiteiten moet laten schieten. De vraag is natuurlijk of dat het je waard is. Als je echt wat wil met gamen zal je wel moeten. Als je vraagt aan professional gamers hoeveel zij op een dag gamen is dat in veel gevallen meer dan tien uur.

Jezelf blijven uitdagen is belangrijk

Om beter te worden zal je ook jezelf moeten blijven uitdagen. Heel leuk natuurlijk om alles te winnen, maar dat betekent vaak dat je op een te laag niveau speelt. Zorg er dus voor dat je met betere spelers speelt, tegen betere spelers speelt en competitieve vormen van de game opzoekt. Zonder deze stappen te nemen zal je altijd op hetzelfde niveau blijven.