Een rijbewijs wordt ingevorderd om verschillende redenen bijvoorbeeld bij rijden onder invloed van alcohol. U weet dat dit hoogst onverantwoord is en wanneer u wordt aangehouden wordt u rijbewijs ingevorderd wanneer u meer dan 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in uw bloed heeft. In deze gevallen kunt u een advocaat die is gespecialiseerd in verkeersstrafrecht inschakelen bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl om een klaagschrift in te dienen waarmee de kans dat u uw rijbewijs eerder terugkrijgt aanzienlijk wordt vergroot. Hierdoor heeft u sneller uw bewegingsvrijheid terug en kunt u weer zelfstandig de weg op. Deze keer doet u er alleen verstandig aan om dit zonder alcohol op te doen.

Hoe lang blijft uw rijbewijs ingevorderd als gevolg van rijden onder invloed van alcohol?

Hoe lang uw rijbewijs wordt ingevorderd bij bijvoorbeeld rijden onder invloed is afhankelijk van een aantal factoren. De tijd dat u uw rijbewijs heeft, maakt een bijvoorbeeld een verschil. Bij een beginnend bestuurder die het rijbewijs korter dan vijf jaar in zijn of haar bezit heeft ligt het maximale alcoholpercentage waarbij het rijbewijs ingevorderd wordt een stuk lager. Daarnaast is het van belang met wat voor factor u over de schreef bent gegaan. Hiervoor geldt, dat hoe meer alcohol u gedronken heeft, des te langer de rijontzegging duurt. Dit kan variëren van 6 maanden, oplopend tot maar liefst 18 maanden. U kunt een advocaat van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl inschakelen bij een rijbewijs dat is ingevorderd door alcohol. Deze kan u helpen om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Direct actie ondernemen wanneer uw rijbewijs wordt ingevorderd

Uw rijbewijs is ingevorderd doordat u met te veel alcohol achter het stuur bent gekropen. Of u heeft veel te hard gereden en mag daarom even geen autorijden. Wanneer dit het geval is zult u merken dat uw bewegingsvrijheid flink wordt beperkt en u wilt hem natuurlijk weer zo snel mogelijk terug hebben. Door u dan aan te melden bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kunt u een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in verkeerstrafrecht zodat u direct een proces in gang kunt zetten waarmee u uw rijbewijs eerder terug kunt krijgen. Als u zich aanmeldt nadat uw rijbewijs is ingevorderd, neemt de advocaat binnen 24 uur contact op om de details te bespreken. Vervolgens zal de advocaat u door alle te nemen stappen heen loodsen.