In Andalusië is het mogelijk om bijna alle bestaande sporten uit te voeren. Dit gebied heeft namelijk onwijs veel terreinsoorten, het heeft hoog gelegen gebieden maar beschikt ook over diepzee gebieden. De faciliteiten omtrent sportmogelijkheden zijn ook perfect geregeld in Andalusië, zelfs de sporters met enorme strenge eisen kunnen hier prima vertoeven.

In het gebied Cabo de Gata kun je geweldig duiken, dit natuurgebied is uitstekend om een heerlijk middagje te duiken en om tegelijkertijd te genieten van de geweldige omgeving. Als je wilt surfen wordt het aangeraden om een bezoekje te brengen aan Tarifa, hier staat namelijk altijd een flink wind uitstekend dus om heerlijk de windsurfen. Als je van iets fanatieker sporter houdt moet je naar de Guadalquivir, dit is een rivier die uitstekend geschikt is om te roeien en om te kanoën.

Iets wat veel mensen niet verwachten is dat je in Andalusië ook kunt skiën in de winter. De Sierra Nevada is een gebergte in Andalusië dat geschikt is voor wintersport. In totaal is hier 80 kilometer aan skigebied beschikbaar, niet heel erg veel maar je kunt je hier toch prima vermaken. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich uitleven in dit gebied. Als je niet van skiën houdt is het ook nog mogelijk om een sleetocht of sneeuwscooter tocht te maken. Voor iedereen is er wel iets beschikbaar in dit gebied, dus ervaar het nu zelf! Een lastminute naar Spanje is er al vanaf honderd euro. Dus ben je op zoek naar een lastminute Spanje? Neem dan eens een kijkje op de website van enkele reisaanbieders. Mocht je de alpen eens zat zijn wat betreft wintersport, dan is Andalusië een prima alternatief. Je moet er wel rekening mee houden dat het heel anders is dan in Oostenrijk, je hebt hier bijvoorbeeld geen uitgebreide Apres Ski of andere ski gerelateerde feesten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://lastminutespanje.nl/