Snapfact
Vakantie

Turkije visum online aanvragen

Turkije & Toerisme
Turkije is een populair vakantieland. Het is dan ook geen verassing dat jaarlijks miljoenen toeristen Turkije bezoeken. De meeste mensen bezoeken Turkije vanwege het warme klimaat, zonnige dagen en mooie stranden. Hoewel Turkije ook steeds populairder wordt onder de wintersporters. Los van de traditionele zomer- en wintervakanties, is Istanbul het gehele jaar een trekpleister voor velen. Naast Istanbul kent Turkije uiteraard nog veel meer plaatsen welke eveneens bezienswaardig zijn.

In Turkije geraken
Er zijn vele manieren om naar Turkije te gaan. Het is echter geen geheim dat het vliegtuig het meest gekozen vervoermiddel is. Er vertrekken vanuit Schiphol en Brussels Airport dagelijks vluchten naar Turkije.

Wat heb ik nodig?
Voordat u Turkije kunt binnenkomen, heeft u een aantal dingen nodig. Als eerst is het noodzakelijk dat u beschikt over een geldig identiteitsbewijs dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Turkije. Een paspoort of ID-kaart wordt gezien als geldig identiteitsbewijs, een rijbewijs daarentegen niet.

Visum
Indien u beschikt over de Belgische of Nederlandse nationaliteit, heeft u naast een geldig identiteitsbewijs, ook een visum nodig om Turkije binnen te mogen.
Het visum dient als een toestemming van de Turkse overheid om in Turkije te kunnen verblijven voor 180 dagen. Indien u geen visum heeft, komt u Turkije dus ook niet in.

Visum voor Turkije op het vliegveld
Het visum kunt u op twee manieren aanvragen. In eerste instantie kunt u het visum (tot 10 april 2015!) kopen op het vliegeld. Wanneer u aankomt op het vliegveld, moet u lopen richting de bagagehal. Alvorens u de koffers kunt oppikken, moet u door de paspoortcontrole. Net voor de paspoortcontrole (links of rechts, afhankelijk van het vliegveld) ziet u een balie waar het visum gekocht kan worden. Het visum kost op het vliegveld € 25.

Online e-visum Turkije aanvragen
Heeft u geen zin om het visum op het vliegveld te kopen? Dan kunt u ook heel gemakkelijk het visum Turkije online aanvragen. Het visum dient u dan uiterlijk 48 uur voor uw vertrek aan te vragen. Als het visum wordt verstrekt, dan kunt u het zelf uitprinten en meenemen op reis. Hieronder staat stap voor stap uitgelegd, hoe u het visum moet aanvragen.

Stap 1.
Als eerst moet u de aankomstdatum invullen. Let bij het invullen goed op, dat u wel uw juiste aankomstdatum invult. Uw aankomstdatum is namelijk de datum waarop u het visum wilt laten gelden. Vervolgens dient u gegevens in te vullen zoals; achternaam, voornamen, geboortedatum, geboorteplaats en uw huidig adres. Indien u het visum voor uw kinderen aanvraagt, moeten de voornamen van hun ouders worden ingevuld.

Stap 2.
Wanneer u alle gegevens juist heeft ingevuld, is het raadzaam om alles nog even goed door te lopen. Vervolgens kunt u verder naar de betaling. Afhankelijk van uw visumaanbieder, kunt u betalen via Credit Card, PayPal, iDeal of Mister Cash.

Stap 3.
Indien u heeft betaald, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. 24 uur na uw aanvraag, ontvangt u het visum Turkije in uw mailbox. Bij sommige aanbieders kunt u het visum tevens ontvangen via de post.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen