Snapfact
Image default
Winkelen

Heerlijk beddengoed met de lente in aantocht

De lente is in aantocht en we hopen dat het echt koude weer nu voorbij is, dus het is misschien tijd om je zware winterdekbed te vervangen door iets wat meer verkoeling biedt. Natuurlijk kun je voor de oude vertrouwde katoen gaan, maar de beste sets zijn nog steeds vrij prijzig en in de zomer kennen we allemaal de pijn van een hittegolf onder je normale beddengoed. Dus wat is de oplossing? Zijden beddengoed.

Misschien denkt u niet meteen aan zijde als u overweegt te investeren in een nieuw beddengoed, maar dit is waarom u dat moet heroverwegen. Dit volledig natuurlijke materiaal heeft een aantal indrukwekkende thermische eigenschappen. Dat betekent dat het je in de winter lekker warm in bed houdt en je in de zomer helpt afkoelen (veel meer dan katoen). Bovendien is het super zacht.

 

En er zijn nog meer voordelen aan slapen in zijde. Ik bedoel, zeg me dat elke avond in zoiets zachts glijden niet geweldig klinkt. Ze zien er ook goed uit. Niets is zo elegant als zijde, toch?

 

En er zijn meer voordelen aan slapen in zacht nieuw beddengoed

Zijde heeft ook enkele goede schoonheids voordelen. Het gladde materiaal zorgt voor een heel glad oppervlak om je hoofd op te leggen, wat minder wrijving veroorzaakt dan katoen en dus helpt tegen rimpels. Dit is ook vriendelijker voor je haar, waardoor het minder statisch is en je krullen of föhn er langer mooi uitzien.

Het absorbeert ook minder vocht dan katoen, dus is het een gezondere keuze voor acne-patiënten – het neemt niet zoveel vuil en olie (ick) op en houdt het dus hygiënischer. Het betekent ook dat het uw huidverzorgingsproducten niet absorbeert, zodat ze kunnen blijven waar ze horen – op uw gezicht.

Natuurlijk is een goede zijden beddengoed set meestal wat aan de dure kant, maar dat krijg je als je in het beste investeert. Bovendien kun je het, zoals we al zeiden, het hele jaar door gebruiken, waardoor je veel waar voor je geld krijgt en je groep jaloers bent.