Snapfact
Image default
Winkelen

Kies een goede koelkast uit

Wil je een nieuwe koelkast aanschaffen, maar weet niet goed wat je moet kiezen? Laat je door ons inspireren en lees hieronder wat je allemaal kunt overwegen wanneer je op zoek bent naar een goede koelkast die bij jouw persoonlijke wensen en behoeften past. Of klik op kies een goede koelkast uit om direct bij de juiste koelkasten uit te komen.

De beste koelkast vinden

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de beste koelkast voor jou persoonlijk is, waardoor de een de voorkeur heeft voor een doorsnee koelkast en de ander een luxere uitvoering aanschaft. Bij de aanschaf van een koelkast heb je te maken met verschillende zaken. Zo is enerzijds het budget van belang en anderzijds de manier waarop jij de koelkast gaat gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van de koelkast en de inhoud. Ook het energieverbruik van de koelkast is van grote invloed.

De juiste maat

Als eerste is het belangrijk om te bepalen welke afmeting koelkast je nodig hebt, want dit verschilt per situatie. Zo heb je hele kleine koelkasten van een liter of 15, bestemd voor alleen een persoon. De populairste koelkasten in Nederland zijn koelkasten met een inhoud variërend van 150 liter tot 230 liter. Reken hierbij ook 3 tot 5 cm aan bevestigingsruimte bij, want bij alle stekkers, aansluitingen en bevestigingen zonde iets van afname van de ruimte. Vervolgens dien je ook rekening te houden met de afmetingen van de deur van het kookeiland en het aansluitpunt in de keuken. Zorg er ook voor dat je altijd een extra cm of drie bewaart aan de zijkanten als je tegen de wanden dicht staat.

Verbruik en energielabel

Afhankelijk van het jaarlijks verbruik van de koelkast wordt het energielabel bepaald. Hoe vaker je de koelkast open en dicht doet, hoe hoger het energieverbruik. Met het energielabel kun je zien hoe groot het exacte energieverbruik is. Als er bijvoorbeeld op staat dat de koelkast A+++ is, dan betekent dit dat die producten het minste energieverbruik hebben. Andere energielabels zijn A++ en A+. Om energie te besparen is het mogelijk om te kiezen voor een energiezuinige koelkast. Dit type koelkast verbruikt ca. 25% minder energie dan de meest verkochte A-label koelkasten.

AEG-koelkasten

Wil je een degelijk koelkastmerk dat bekend staat voor duurzaamheid en kwaliteit? Kies dan voor een koelkast uit het assortiment van AEG. Deze koelkasten worden geleverd met jarenlang koelcomfort, want al hun innovatieve technologie zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid en temperatuur stabiel blijft. Bovendien zijn AEG-koelkasten stil: deze producten zijn stilste ter wereld. Verder zijn alle AEG-koelkasten voorzien van slimme sensoren, die de luchtvochtigheids- en temperatuurniveaus blijven meten en aanpassen. Je kunt er dus zeker van zijn dat je koelkast goed blijft koelen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede koelkast, is het van grote invloed om rekening te houden met het formaat, energieverbruik en energielabel. Vervolgens is het merk AEG een geruststelling, want dit merk staat bekend om zijn duurzame en kwalitatieve koelkasten met slimme sensoren. We hopen dat we je hebben geïnspireerd met bovenstaande informatie, of klik op kies een goede koelkast uit om direct bij de juiste koelkasten uit te komen!

.