Welke schakelaar kan ik het beste aanschaffen?
Wanneer je op zoek bent naar lichtknoppen voor in huis, dan wil je vanzelfsprekend werken met het beste merk. Dit doe jij door de merken met elkaar te vergelijken. Op internet zijn tal van vergelijkingen te vinden, maar wat is hiervan een goede samenvatting? Welke lichtknoppen kun je correct gebruiken, hebben een goede kwaliteit, doch ook een fijne gebruikersvriendelijkheid? Welke lichtknoppen moet ik zeker bezitten? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van belang om te begrijpen welke schakelknop hij precies kan gebruiken in huis. Daarom hieronder beknopt verduidelijkt waar jij bij een lichtknop op moet letten.

Hoe installeer ik een simpele schakelknop?
Een normale schakelaar wordt gekoppeld met zowel de voedingsbron en de lichtbron aan de hand van twee kabels. Dit zijn meestal de rode en blauwe kabel vanaf de stroomtoevoer tot de lichtknop, vanaf de lichtknop tot de lamp bedragen dit meermaals de zwarte en blauwe draad. Als deze aan hun eigen kleur gekoppeld worden, heb je in principe al een schakelknop aangebracht. Het is vanzelfsprekend geen ellendig klusje. Jij kunt een goede lichtknop derhalve herkennen aangaande het gemak om deze te installeren. Indien je in het doosje al ziet dat er meer dan 4 draden zijn, dan kun je er vanuit gaan dat het sneller kan. Kijk daarna dus hoofdzakelijk bij een andere lichtknop dan deze.

Welke merken lichtknoppen bestaan er?
Er zijn gevariëerde soorten schakelaars die allen ondergebracht zijn bij andere merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat overwegend specifieke schakelknoppen zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van je woning en verkoopt in het kader daarvan schakelaars. Klemko richt zichzelf onder andere op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt met andere schuifschakelaars voor bij lampen. Al met al zijn er zodoende allerhande gevariëerde merken, welke allemaal verschillende soorten lichtknoppen verkopen. Bovendien beschikken zij alle hun eigen prijs, maar je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Verder is het zeker ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te installeren.