Snapfact
Woning en Tuin

Lente

Nu de lente weer echt is begonnen begint het leven eigenlijk steeds aangenamer te worden. Iedereen stapt nou eenmaal toch wat vrolijker de deur uit als er een lekker zonnetje schijnt dan dat er geploeterd moet worden door regen en wind. Met het lenteweer vinden wij Nederlanders het ook erg lekker om te genieten van de zon in de tuin. Voor vele mensen dient de tuin echter nog wel een flinke opknapbeurt te krijgen voordat er ook echt in ontspannen kan worden. Haal daarom snel de grasmaaiers en de bladblazers uit de schuur en ga er zo snel mogelijk mee beginnen want de komende weken zullen de temperaturen alleen nog maar stijgen!

Is de tuin in optimale staat dan kan er nagedacht gaan worden over  de inrichting van de tuin. Er zijn dit voorjaar wel een aantal trends te bespeuren op het gebied van de inrichting van de tuin. Zo is er een trend waarneembaar die gebaseerd is op de folkloristische cultuur uit Mexico. Bij de inrichting van de tuin wordt er hierbij gebruik gemaakt van vooral vele kleuren. Daarnaast zie je ook steeds meer de zogenoemde ‘Urban Garden Party’. Hierbij wordt er vooral gebruik gemaakt van design meubelen, comfortabele zitkussens en bijzettafels.  Bij deze trend krijgt het geheel in de tuin vooral echt een zeer moderne uitstraling.

De laatste trend die ik hier ga bespreken is de inrichting van de tuin in de stijl van het Italiaanse leven. Hierbij wordt er bij de keuze van het meubilair vooral gelet op het kleurengebruik en ook zijn de kleuren erg belangrijk bij de keuze van het servies en de tafellakens.  De meeste gebruikte kleuren bij deze trend zijn de kleuren van de Italiaanse vlag: rood, wit en groen.  Twijfel dus niet en zorg ervoor dat de tuin helemaal in stijl is met de nieuwste trends uit 2015!

http://www.fuxtec.nl/