Je hebt uw badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt nu een kraan voor jouw wastafel. Er zijn zoveel verscheidene wastafelkranen te koop dat jij wellicht niet direct goed weet welke jij goed moet selecteren. De onderstaande vragen helpen jouw op weg bij het aanschaffen van een wastafelkraan.

Vragen bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past uw meest in mijn inrichting?

Heb u zeker beperkt budget en hou je van soberheid? Dan is een standaard wastafelkraan de juiste beslissing. Zij zijn evenals verkrijgbaar als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of landelijk inrichting past een klassieke stijl kraan dit beste. Klassieke wastafelkranen hebben mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen zijn juist strak vormgegeven. Dikwijls betreffen het eengreepsmodellen. Een subcategorie geavanceerde wastafelkranen bestaan de minimalistische wastafelkranen. Zij zijn frequent vierkant van vorm en bezitten een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind ik smaakvol?

De meeste kranen zijn van chroom. Kranen van dit materiaal stralen mooi. Roestvrij staal is echter mat van kleur en ietsje duurder. Dit voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Bijzonder hygiënisch zodoende. Supersteel kranen (van het handelsmerk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige laag waarop geen vingerafdrukken nablijven. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreeps wastafelkranen hebben een aparte toevoer voor heet en koud water. Uw regelt de temperatuur door zowel de knop voor koud water als heet water exact af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen doen het hoofdzakelijk goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden het best verkocht door hun gemak. Je vindt gemakkelijk de voor jou ideale temperatuur en kan de greep hierna in deze stand laten staan. Beduidend duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kan je met één of verscheiden tippen met uw vinger de temperatuur van uw water schikken.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan aanschaffen een keus voor mijzelf?

Als je een wastafel hebt aangaande een waskom dan kun je het beste een in de muur ingebouwde wastafelkraan aankopen. Alhoewel wandkranen iets duurder zijn dan staande wastafelkranen, hebben zij twee belangrijke baten. Ten eerste is het om een ingebouwde kraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande wastafelkranen vormt tamelijk wat vuil en kalkaanslag dat doorgaans nauwelijks te verwijderen door moeilijke hoekjes. Daar heb je bij een ingebouwde kraan geen problemen van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling die het aan je badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mij een hoge, lage of medium wastafelkraan het handigste?

Voor een wastafel zijn lage wastafelkranen de standaard. Een middelmatig kraan geeft echter meer comfort bij uw handen wassen en is ook handig indien je even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen bestaan een must indien u bak met je wastafel hebt.

6. Hoe aanmerkelijk vind je de kwaliteit van een wastafelkraan?

De kwaliteit van een wastafelkraan wordt gedetermineerd door dit binnenwerk. Wastafelkranen bezitten standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk bedragen van hogere kwaliteit: deze zijn soepel te gebruiken, lekken geringer vlug en gaan langer mee.

Je hebt door dit beantwoorden van deze vragen een kwalitatief beeld van de wastafelkraan welke jij wilt aankopen. 

https://www.installatievakwinkel.nl/sanitair/kranen/wastafelkraan