Snapfact
Image default
Groothandel

Waar kan FSC hout voor gebruikt worden?

Waar kan FSC hout voor gebruikt worden?

In de moderne wereld waar we nu in leven, wordt hout voor van alles en nogwat gebruikt. Zo worden er bijvoorbeeld huizen en gebouwen mee gebouwd, maar ook meubels en papier van gemaakt. Echter is niet elke houtsoort ook echt duurzaam en goed voor het milieu. Zo wordt bij de productie van vele soorten hout helemaal geen rekening gehouden met het milieu. Door te kiezen voor FSC hout, weet je wel zeker dat het duurzaam en goed voor het milieu is. FSC hout heeft een speciaal certificaat wat bewijst dat het geproduceerd is door bomen uit beheerde bossen waarbij rekening wordt gehouden met het milieu. 

Papier gemaakt van FSC hout

Een van de dingen waar FSC hout voor gebruikt kan worden, is de productie van papier. Door hier FSC hout voor te gebruiken, laat je zien dat je duurzame keuzes maakt en bewust bent van de impact van je gedrag op het milieu. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een speciaal keurmerk voor hout wat gemaakt wordt in duurzaam beheerde bossen. Dit houdt eigenlijk in dat er tijdens de productie van het hout rekening is gehouden met het milieu en de duurzaamheid. Door papier te kopen en gebruiken wat gemaakt is van FSC hout, steun je dus eigenlijk zonder enkele moeite het milieu. 

Speelgoed gemaakt van FSC hout

Iets anders wat gemaakt kan worden van FSC hout, is speelgoed. Als je bewuster wilt leven en de negatieve impact van je aankopen op het milieu wilt verminderen, kun je kiezen voor FSC speelgoed voor je kinderen. Dit is speelgoed van hout waarbij tijdens de productie rekening is gehouden met het milieu. Een voordeel aan speelgoed van FSC hout is ook dat dit speelgoed van goede kwaliteit is en daardoor vaak langer mooi blijft en meegaat dan speelgoed van andere materialen. Zo hoef je ook niet binnen korte tijd nieuw speelgoed te kopen en draag je weer bij aan een beter milieu.

https://www.vandenberghardhout.com/nl/