Snapfact
Image default
Sport

Zal ik naar de Fysio Montfoort gaan?

Zal ik naar de Fysio Montfoort gaan?

 

Fysio Montfoort kan je helpen met het revalideren na een botbreuk of een ander ongeval. Wanneer je arm langdurig in gips blijft zitten, kan je na een tijdje je arm steeds minder goed bewegen omdat de kracht in je arm is verminderd. Dit komt door een ingekort bindweefsel door een tekort een beweging. Met fysiotherapie kun je deze krachtverlies weer herstellen. Ook kun je de fysiotherapeut bezoeken na een ongeval of blessure. Ook als je een beroerte, MS of artrose hebt, kan een fysio ook een grote rol spelen bij de revalidatie van deze aandoeningen. Het is belangrijk om op tijd in te grijpen voordat je klachten verergeren. 

 

Revalidatie na een blessure of operatie

Een ander woord voor Revalideren is herstellen. Zelfs na het stoten van je teen moet je revalideren. De meeste mensen hebben het pas over revalidatie als het lichaam ernstige schade heeft, zoals een blessure of een operatie. Veel mensen denken dan dat alles goed komt als ze alleen maar uitrusten. Of je nou wel of geen klachten hebt, het blijft belangrijk om te blijven bewegen. Met de juiste hulp van een fysiotherapeut kun je beweging weer langzaam opbouwen totdat je weer normaal kunt functioneren zoals ervoor. Met de juiste therapie kun je sneller herstellen en klachten voorkomen. Daarom is het belangrijk om na een ongeval of blessure te beginnen met fysiotherapie.

 

Wat wordt er gedaan bij de fysiotherapeut?

Fysio Montfoort geeft u advies hoe u bepaalde oefeningen kunt doen. Zo is er een speciaal programma voor mensen met artrose. Bij artrose wordt er gebruik gemaakt van handmatige technieken. Veel mensen geloven dat bewegen bij pijn slecht is, Het is juist slecht om te stoppen met bewegen. Daarom zijn er oefeningen om je bewegingen soepeler te maken. De fysio kan gebruik maken van bepaalde apparaten, zoals fitnessapparaten, maar veel van de oefeningen zijn gemakkelijk thuis te doen. Massage wordt soms ook gebruikt om bepaalde ongemakken te behandelen. Fysio zorgt er dus voor dat je lichaam snel herstelt en goed functioneert.

 

https://www.moventes.nl