Snapfact
Image default
Huishoudelijk

De beste kruimeldief

De beste kruimeldief

Naast Philips, AEG of Bosch zijn er tal van leveranciers van handstofzuigers op het internet waar nog nooit iemand van heeft gehoord. Holife is zo’n niemand uit China, wiens goedkope handstofzuiger al zo’n 2.000 (meestal positieve) klantbeoordelingen heeft. In de externe praktijktest scoorde Holife echter slecht in directe vergelijking met andere handstofzuigers. De zuigkracht was aanzienlijk zwakker dan de concurrentie, vooral op lange palen. Ons TÜV-gecertificeerde consumentenportaal heeft alle beschikbare tests voor u geëvalueerd en vertelt u welke handstofzuigers u zeker zullen overtuigen.

Wat is een handstofzuiger?

In een handstofzuigtest willen we kort uitleggen wat deze huishoudelijke apparaten zijn. Volgens externe tests, producttests en studies zijn de meeste handstofzuigers relatief compact en hebben ze een robuuste kunststof behuizing. In de regel zijn dit kleine zakloze stofzuigers, waarmee u kleine vuildeeltjes tussendoor kunt opzuigen. Praktisch gezien zijn de meeste modellen ontworpen als zogenaamde batterijstofzuigers. Met zo’n handstofzuiger zijn we naar verhouding veel flexibeler en kunnen we moeilijk bereikbare plaatsen bereiken.

Deze kruimeldieven zijn bekend geworden als autostofzuigers. De eerste modellen hadden echter nog een kabel naar de sigarettenaansteker van de auto nodig voor de stroomvoorziening. Vandaag de dag worden de meeste modellen ook op batterijen gebruikt. De handige apparaten hebben nu ook hun weg naar het huishouden gevonden. Deze apparaten kunnen het beste worden opgeladen met behulp van een netspanningsadapter of een speciaal laadstation. De oplaadtijd ligt vaak tussen de 4 en 8 uur. Volgens verschillende tests en vergelijkingen bedraagt het batterijbereik maximaal 30 minuten.

Naast de accu-aangedreven stofzuigers vindt u ook modellen met een netsnoer. Hoewel deze een beperkt werkingsbereik hebben, kunt u overtuigen met hogere prestaties in externe handstofzuigers, zoals diverse tests en onderzoeken hebben aangetoond. Het is begrijpelijk dat handstofzuigers niet de hoge prestaties van een conventionele huishoudelijke stofzuiger bereiken.

De motoren zijn echter voldoende gedimensioneerd om een negatieve druk te creëren, zodat kleinere vuildeeltjes zoals broodkruimels, pluizen en dierenharen betrouwbaar worden opgezogen. Deze belanden in een speciale opvangbak. Zoals we al eerder hebben uitgelegd, zijn stofzakken niet nodig voor handstofzuigers. Volgens tests en geschiktheidstests kunt u na elk gebruik het stofreservoir in een paar eenvoudige stappen verwijderen en legen.

Uitwendig bestaan de handstofzuigers uit een doorlopende kunststof behuizing. De zuigmond bevindt zich aan de voorzijde, gevolgd door het stofreservoir en vervolgens de motor. De motorbehuizing is ook ontworpen als een ergonomische handgreep. Aan de voorzijde van de zuigmond kunnen we nog meer spuitmondbevestigingen aanbrengen. Zeer populair zijn speciale stofferingspijpen waarmee we ook in strakke stofferingsscheuren kunnen komen, zoals blijkt uit diverse handstofzuigproeven, proeven en tests.

Bij de kabelgebonden handstofzuigers vinden we soms een handverlenging, zodat we deze stofzuigers comfortabel kunnen gebruiken als vloerstofzuiger zonder te hoeven bukken. De prestaties zijn echter beperkt. Een andere speciale vorm wordt ingenomen door de combinatie-units. Enerzijds kunnen deze worden gebruikt als vloerstofzuigers met een handvatverlenging en, door een ombouw, ook als hand- of tafelstofzuigers.

Hoe werkt een handstofzuiger?

Volgens de handstofzuiger werkt hij voor alle stofzuigers op dezelfde manier. Om een vacuüm te creëren heeft de blower een elektromotor nodig. Zogenaamde seriegewikkelde motoren of all-current motoren worden hier vaak gebruikt. De blower is meestal ontworpen als een radiale compressor. Het genereert de noodzakelijke luchtstroom om vuil en stof op te zuigen via de zuigmond.

Het is interessant dat de aangezogen lucht de elektromotor afkoelt via een klein filter en vervolgens in een gereinigde toestand terug in de omgeving wordt geblazen.

Om een goede werking te garanderen moet het filterelement na inspectie, testen, vergelijken en controleren regelmatig worden gereinigd. In de handstofzuigers worden doekfilters of schuimfilters gebruikt. Deze kunnen relatief eenvoudig worden uitgewassen en vervolgens weer worden gedroogd. De zuigkracht van hoogwaardige handstofzuigers van topkwaliteit kan individueel worden ingesteld met behulp van een fasehoekregeling en een variabele weerstand. Echter, vooral met draadloze stofzuigers zijn er relatief weinig vermogensniveaus beschikbaar.

De voorste zuigmond is uitgerust met speciale bevestigingselementen die ervoor zorgen dat extra zuigborstels en bekledingszuigmonden stevig worden vastgehouden. Het stofreservoir kan in een paar eenvoudige stappen worden verwijderd met behulp van een klikslot. Het is het beste om de inhoud gewoon in de afvalbak te deponeren. Op deze manier zijn er geen dure vervolgkosten voor een handstofzuiger door stofzakken, zoals tests hebben aangetoond.

 

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-kruimeldief/