Snapfact
Image default
Dienstverlening

Riool verstopt? Ontstoppen is zo gebeurd in Arnhem

Het komt helaas ooit wel eens voor in elk huishouden: een verstopping. Dit kan een verstopping zijn in het toilet, in de douche of in het afvoerputje van de gootsteen. Soms kun je zelf nog wat proberen om een verstopping te verhelpen, maar vaak ligt het iets dieper en heb je vakmensen daarvoor nodig. In Arnhem kun je gemakkelijk en snel je riool laten ontstoppen. Wanneer je zelf aan de slag gaat kan het ook zijn dat het probleem verergert of je hebt de juiste tools niet.

Afvoer, wc of riool ontstoppen in Arnhem

Er zijn verschillende redenen waarom een wc verstopt kan zijn. Bijvoorbeeld voorwerpen die in de wc zijn verdwenen. Denk aan kinderen die er iets in hebben laten vallen, stukken keukenrol of vochtig toiletpapier, een luier of nog vele andere dingen. Soms kun je verstoppingen zelf al oplossen. Bijvoorbeeld wanneer een verstopping zichtbaar is en je deze met wat handschoenen aan kunt verwijderen. Of je giet wat afwasmiddel in de wc en vervolgens vanaf 1 meter hoogte zo’n 3 liter heet water. Mocht de verstopping dan nog niet opgelost zijn, dan kun jij het riool makkelijk laten ontstoppen in Arnhem.

Wanneer het riool verstopt is kunnen er vervelende dingen gebeuren: de wc kan overstromen en niet doorspoelen, het douchewater loopt niet meer weg of de gootsteen blijft vol staan met water. Er kan van alles kapot gaan in de riolering. Zo kunnen buizen kapot gaan en lekkages veroorzaken, of het probleem ligt dieper omdat wortels van bomen de riolering aantasten. Probeer met grote verstoppingen niet zelf aan de slag te gaan en laat een professional dit probleem op een goede manier oplossen. Zij hebben tenminste jarenlange ervaring en weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Is je riool verstopt en woon je in omgeving Arnhem? Laat hen dan je riool ontstoppen!