Snapfact
Image default
Internet marketing

Hoe maak je constant content voor je zakelijke social media kanalen?

Hoe maak je constant content voor je zakelijke social media kanalen?

We kunnen op verschillende manieren content maken voor onze social media kanalen en kunnen dit voorbereiden met een goede social media planning. We kunnen een tool gebruiken om content te genereren, iemand inhuren om het voor ons te schrijven of het zelf maken. Een van de meest populaire tools is de planningstool voor sociale media Buffer. Ze hebben een gratis versie en betaalde versies. Met de gratis versie kun je je berichten inplannen op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. Je kunt ook hun browserextensie of mobiele app op iOS of Android gebruiken om je berichten onderweg in te plannen!

Wat van soort post kun je plaatsen op je zakelijke socialmediakanalen?

Posten op sociale media is een geweldige manier om in contact te komen met uw klanten en potentiële klanten. Het is belangrijk om inhoud te plaatsen die relevant is voor uw bedrijf, maar ook boeiend en interessant is. Hieronder volgen enkele verschillende soorten berichten die u op uw zakelijke sociale media kanalen kunt plaatsen:

-Een bericht over een evenement, product of dienst die je hebt gepland

-Een bericht waarin een verkoop of promotie wordt gepromoot

-Een bericht over een branchetrend

-Een bericht waarin om feedback of beoordelingen van klanten wordt gevraagd

Hoe blijf je constant content maken voor al je social media kanalen?

Het is een veel voorkomende misvatting dat social media management draait om het plaatsen van content op je kanalen. Het begint eigenlijk met het maken van content voor je kanalen. Voor bedrijven betekent dit het bedenken van de juiste onderwerpen en formats die resoneren met hun publiek. Voor individuen betekent het het bedenken van de juiste inhoud om te delen op hun sociale mediakanalen. Dit kan een uitdagende taak zijn, vooral als u geen expert op dit gebied bent of geen idee heeft waar mensen over willen lezen. Er zijn veel tools die u kunnen helpen bij het genereren van inhoud voor uw sociale-mediakanalen, zoals Quora, Reddit en Buzzsumo.