Snapfact
Image default
Aanbiedingen

Besparen op verwarming in huis

Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je huis lekker warm is. Toch kunnen de prijzen van het verwarmen van je huis heel hoog oplopen wanneer je deze vaak gebruikt. Er valt zeker te besparen op het verwarmen van je huis. Wil jij heel wat euro’s per jaar besparen op het verwarmen van je huis? Lees dan snel verder.

Je kunt besparen op verschillende manieren. Er zullen dan ook verschillende manieren uitgelegd worden in dit artikel.

Besparen met je cv ketel:

Je kunt besparen met je cv ketel door bijvoorbeeld je cv ketel af te stellen. Wanneer je cv ketel slecht afgesteld is, kan dit leiden tot heel wat energie verspilling. Daarnaast kun je je cv pomp zo laag mogelijk zetten om te besparen. Deze pomp vraagt namelijk erg veel elektriciteit, dus is het verstandig om de pomp is een zo laag mogelijke stand te zetten. De snelheid van de modernere ketels worden automatisch geregeld.

Besparing warmtepomp en / of vloerverwarming:

Wanneer je cv ketel toe is aan vervanging of als je verbouwplannen hebt kun je meerdere geavanceerde opties overwegen. Denk bijvoorbeeld aan een vloerverwarming of een warmtepomp. Met deze twee opties kun je tot wel 15 procent besparen op je stookkosten ten opzichte van gewone radiatoren.

Net als een cv installatie voorziet een warmtepomp het huis van verwarming. Bij een warmtepompsysteem wordt er gebruik gemaakt van de bodem, de buitenlucht, ventilatielucht of grondwater als een gratis bron van warmte. Dit is natuurlijk veel energie zuiniger dan een traditionele verwarmingssysteem. Ook kun je een kleinere of goedkopere warmtepomp combineren met een moderne cv ketel. Dit wordt een hybride warmtepomp genoemd. Een groot deel van het jaar kun je dan besparen op gas en wanneer het echt koud is kan de cv ketel bijspringen.

Verwarming optimaal gebruiken:

Je kunt je verwarming optimaal gebruiken en op nog meer manieren besparen. Dit kun je doen door je deuren en ramen dicht te houden naar de ruimtes die je niet verwarmt. Er kan zo minder warmte weglekken en zo bespaar je heel wat energie. Ook gordijnen of meubelen die voor je radiatoren staan kunnen verspilling van warmte veroorzaken, zorg er dus voor dat je radiatoren vrij zijn. het gebruik van radiatorfolie kan ook erg helpen. Deze folie bespaart namelijk energie bij geïsoleerde als niet-geïsoleerde muren.

https://techneco.nl/

Gerelateerde artikelen

Het is tijd voor de kerstboom

Verschillende SCIOS scope trainingen

Een deskundig lichtplan laten maken