Snapfact
Image default
Aanbiedingen

Drie materialen voor jaloezieën

Jaloezieën zijn een prachtige vorm van raamdecoratie. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg praktisch. Niet gek dus, dat veel mensen voor deze raamdecoratie kiezen. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen, kleuren en maten. Je kunt ze dus helemaal zelf samenstellen en op maat laten maken. Maar welke materialen zijn er? En welke past er het beste bij jouw interieur? Lees verder en ontdek de verschillende materialen!

 

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn erg populair. En dat is niet voor niets. De houten lamellen van de jaloezieën geven de ruimte een luxe uitstraling. Daarnaast zijn ze erg stevig en zullen daardoor niet snel kapotgaan. Een duurzame keuze dus, omdat ze lang meegaan. Het nadeel van houten jaloezieën is de dikte van de lamellen. Wanneer je het raam vrij wilt maken, zal er aan de bovenkant van het raam een dik pak met lamellen ontstaan. Hierdoor wordt het raam nooit meer geheel vrij.

 

Bamboe jaloezieën

Bamboe is naast hout ook een uitstekend materiaal voor jaloezieën. Bamboe lijkt in eerste instantie erg op hout, maar er zijn verschillen. Een bamboe lamel is een stuk lichter en dunner dan een houten lamel. Hierdoor zijn bamboe jaloezieën gemakkelijker te bedienen. Ook hebben bamboe jaloezieën een elegantere uitstraling. Een goede optie dus als je hout van de uitstraling van houten jaloezieën, maar deze net te stoer vindt.

 

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn de voordeligste optie op het gebied van jaloezieën. Als je op zoek bent naar sfeervolle raamdecoratie voor een klein budget, is aluminium erg geschikt. Aluminium jaloezieën zijn waterresistant en zullen dus niet kromtrekken als ze in aanraking komen met water. Het nadeel van aluminium jaloezieën is dat ze niet erg stevig zijn en daardoor snel beschadigd kunnen raken. Niet de duurzaamste optie dus.

 

Laat u adviseren!

Zoals je nu weet zijn er drie soorten materialen die populair zijn. Ieder materiaal heeft andere voor-en nadelen. Het is dus aan jou om een keuze te maken. Om te bepalen welk materiaal het beste bij jouw woning past, kun je je laten inspireren door RaamdecoratieDeal. Deze partij heeft een groot assortiment aan allerlei jaloezieën. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren.

 

https://raamdecoratiedeal.com/