Snapfact
Image default
Aanbiedingen

Een inleiding tot LED Strip profielen

LED strip profielen zijn essentieel voor wie wat extra flair en functionaliteit aan zijn verlichtingsinstallatie wil toevoegen. Maar wat zijn LED strip profielen precies? Hoe werken ze? En waarom zou je ze in je project gebruiken? In deze blogpost beantwoorden we al deze vragen en meer als we kijken naar de basisprincipes van LED strip profielen.

 

Wat zijn LED strip profielen? 

LED strip profielen zijn metalen behuizingen die ontworpen zijn om het licht van een LED lichtstrip te beschermen, in te sluiten en te verspreiden. Deze metalen profielen zijn er in verschillende vormen, maten en afwerkingen, zodat je er een kunt vinden die perfect is voor je project. Het profiel bevat de strips en heeft aan de bovenkant een diffuser die het licht gelijkmatig verspreidt. Dit helpt hete plekken of ongelijkmatige verlichting te voorkomen als je de armatuur vanuit verschillende hoeken bekijkt.

 

Waarom ze gebruiken? 

LED strip profielen bieden een aantal voordelen voor elk verlichtingsproject. Ten eerste zorgen ze ervoor dat je installatie er netjes en professioneel uitziet, omdat alle bedrading in het profiel is weggewerkt. Ten tweede beschermen ze je lichtstrips tegen vuil, stof en ander vuil dat hun prestaties na verloop van tijd kan aantasten. Tenslotte zorgen ze voor een gelijkmatige verlichting zonder donkere plekken of verblinding – iets wat zonder profiel moeilijk te bereiken zou zijn.

 

Voordelen van LED Strip Profielen 

Behalve dat ze het uiterlijk van je installatie verbeteren, hebben LED strip profielen ook een aantal praktische voordelen. Modellen met een UL-lijst bieden bijvoorbeeld extra veiligheid voor zowel binnen- als buitentoepassingen, omdat deze modellen zijn getest op brandwerendheid volgens de UL-normen. Omdat de meeste van deze profielen gemaakt zijn van aluminium of andere metalen, fungeren ze bovendien als koellichamen die de door je lichtstrips gegenereerde warmte helpen afvoeren en ze koel houden, zelfs na langdurig gebruik.


Samenvattend, als je wat extra fleur aan je verlichtingsinstallatie wilt toevoegen, dan is het gebruik van een LED profiel zeker iets wat je moet overwegen. Niet alleen helpen deze metalen behuizingen om een nette installatie te creëren, maar ze bieden ook extra veiligheidsbescherming en houden je lampen ook gedurende lange perioden koel! Als je dus op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je lampen wat extra bescherming te geven en ze er ook nog eens geweldig uit te laten zien, dan is het toevoegen van een LED strip profiel misschien precies wat je nodig hebt!