Snapfact
Image default
Aanbiedingen

Een magazijn inrichten: waar moet je aan denken?

Een magazijn vormt een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Het opslaan van goederen is ontzettend belangrijk, helemaal wanneer het gaat om groothandels of distributiecentra. Maar hoe richt je een magazijn nou goed en efficiënt in? Waar moet aan gedacht worden wanneer deze ruimte ingedeeld wordt? Aan de hand van deze punten komen de belangrijkste dingen aan bod!

 

Goede en genoeg stellages

Om alle producten goed op te kunnen slaan, zijn goede stellingen essentieel. Ze moeten sterk zijn, van degelijke materialen zijn en gemakkelijk uit te breiden zijn. Afhankelijk van de goederen moeten deze aan bepaalde eisen voldoen. Ook is het belangrijk om een breed genoeg gangpad te hebben tussen de stellingen. Hierdoor kunnen heftrucks en personen hier gemakkelijk tussendoor lopen. Bij het opslaan van producten is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met de veiligheid. De pakketten moeten veilig en sterk worden verpakt om naar beneden vallende artikelen te voorkomen. Ook schade wordt hierdoor beperkt.

 

Een logische indeling

Om alles snel en efficiënt op te slaan en te verplaatsen is het belangrijk om te kiezen voor een logische indeling. Of dit nu op naam, functie of grootte is: het logisch sorteren is een must. Juist door deze indeling kunnen verandering makkelijker plaatsvinden.

 

Geschikte software en systemen

Het bijhouden van alle producten is natuurlijk een belangrijk onderdeel. Traceren waar de spullen zijn, hoeveel hiervan zijn en wat er binnenkomt en uitgaat zijn taken waar het allemaal om draait binnen een magazijn. Juist omdat het gaat om heel veel informatie met veel specifieke gegevens, is het zorgvuldig opslaan en verwerken van data essentieel. Het gaat om zoveel gegevens dat dit natuurlijk enkel en alleen gedaan kan worden door middel van geschikte software en systemen

 

Genoeg verlichting

Als iets niet mag ontbreken aan het vormgeven van het magazijn is dit de verlichting wel. Door de verlichting is alles goed te (over)zien. Daarnaast moet deze verlichting voldoende vermogen hebben om een grote ruimte helder te kunnen verlichten en moeten de lampen lang genoeg mee kunnen gaan. Wanneer dit niet het geval is, moeten ze namelijk vaak vervangen worden en laat verlichting in magazijnen nou net iets zijn wat altijd aan moet staan. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting tegen een stootje kan en direct aan gaat. Dit is het geval bij een led TL buis. Deze hebben veel meer branduren en kosten wat betreft gebruik veel minder dan normale TL buizen. Ook kan led verlichting beter tegen kou en gaan ze direct aan. Dit zijn eigenschappen die heel geschikt zijn voor in een magazijn!