Snapfact
Image default
Energie

Elektra in een nieuwbouwhuis

 

Het aanleggen van elektra is een precieze klus die veel kennis vereist. Bij het aanleggen van elektra in een nieuwbouw huis wordt er eerst een stoppenkast aangelegd. Vanaf daar worden er kabels getrokken naar specifieke plaatsen in het huis. De kabels worden getrokken naar stopcontacten, lichtschakelaars en aansluitpunten voor lampen. Hierbij moet een elektricien zorgen dat de kabels op de goede manier worden aangelegd zodat er geen kortsluiting ontstaat, of een stopcontact niet werkt. Daarom is het handig om altijd een goede elektricien te zoeken, die ook nog eens lokaal is, zoals elektricien Oss voor klussen in Oss. 

Elektra laten verplaatsen

Bij een nieuwbouw huis moet alles vanaf de grond worden opgebouwd. Een elektricien speelt een belangrijke rol in de bouw door alle elektriciteit aan te leggen. Stel je eens voor, je krijgt de sleutel van je nieuwe huis, maar er is geen stroom. Dat is wel even schrikken. Gelukkig wordt aan dit soort dingen gedacht en heb je als het goed is stroom in je nieuwe huis. Toch kan het zo zijn dat je niet helemaal tevreden bent met de plaatsing van de stopcontacten. Dan kun je altijd beslissen om een elektricien wat elektra te laten verplaatsen. Op deze manier krijg je extra plekken om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. 

Inbouw stopcontacten 

Bij stopcontacten zijn er een aantal keuzes om te maken. Tegenwoordig kiezen heel veel mensen voor een inbouw stopcontact. Een inbouw stopcontact is verzonken in de muur, hij steekt niet erg veel uit. Veel mensen vinden dit fijn, omdat ze geen groot blok meer op de muur hebben zitten, zoals bij een opbouw stopcontact. Ook is een inbouw stopcontact fijn als je iets voor het stopcontact wilt zetten, zoals een kast. Wanneer er dan een inbouw stopcontact achter zit is het makkelijker er iets voor te zetten omdat de kast niet zover van de muur hoeft te staan.