Snapfact
Image default
Aanbiedingen

Lange onderbreking van het werk. Hoe uit te leggen?

werk zoeken

Een lange onderbreking van het werk heeft namelijk grote invloed op het zelfvertrouwen en dit bemoeilijkt het zoekproces nog meer. Alles is echter te repareren!

Laten we uitzoeken welke pauze als lang wordt beschouwd. Enkele maanden (tot zes maanden) is een natuurlijke periode bij het zoeken naar werk. Marktonderzoek, het indienen van aanvragen, interviews – dit kost allemaal veel tijd. Desalniettemin, hoe langer de termijn, hoe moeilijker het is voor een kandidaat om “groen licht” te krijgen van de werkgever, want het grootste probleem bij een cv met pauze is het signaal “er is iets mis”. Er is angst dat de persoon kwalificaties heeft verloren en de gewoonte van zelfdiscipline is kwijtgeraakt. In dit geval is het jouw taak om de werkgever (in het cv en tijdens het interview) ervan te overtuigen dat de pauze op geen enkele manier invloed heeft gehad op je professionaliteit.

Mogelijke pauzemogelijkheden: ⠀⠀

decreet ⠀
lang zoeken naar werk na ontslag / ontslag
opleiding ⠀
gezondheidsproblemen
de zorg voor een ziek familielid ⠀⠀
in beweging
eigen bedrijf
emotionele burn-out en verlangen om te ontspannen

Gelukkig leent het zich allemaal voor uitleg. Onze belangrijkste tips:

Hang niet op tijdens de pauze

Ik raad u aan om deze kwestie niet alleen aan de orde te stellen en de werkgever niet op uw pijnpunten te wijzen. Op zichzelf wordt de pauze door hem niet als een groot probleem ervaren. Het is veel belangrijker voor een recruiter / werkgever om te begrijpen wat uw eerdere ervaring was en wat de redenen zijn om van baan te veranderen. Daarom is het bij de voorbereiding op een interview beter om u te concentreren op uw prestaties en positieve feedback van managers uit hun vorige banen.

Spreek de waarheid, maar wees voorzichtig

Als het niet mogelijk was om over een pauze te praten, dan moet je een nauwkeurig en direct antwoord geven zonder lange achtergrondverhalen en te persoonlijke informatie. Het antwoord moet bevatten:

logica ⠀
actieplan voor herkwalificatie
motivatie om in een nieuwe functie te werken

Ik raad je af om redenen te bedenken voor de gedwongen afwezigheid van werk. Een doorgewinterde professional zal snel uw leugens zien en begrijpen dat uw antwoord onoprecht is. Bovendien heeft hij misschien geen tijd om de ware redenen uit te zoeken en, nadat hij een negatieve indruk heeft gekregen van de bijeenkomst, zal hij u gewoon niet meer als potentiële kandidaat beschouwen. Vertel beter een logisch kort verhaal over wat er tijdens de kloof is gebeurd.

Verkort je cv-pauze

Freelancen, nieuwe technologieën aanleren, tijdelijke projecten, vrijwilligerswerk, dierbaren helpen – dit alles is beter dan lege ruimte. Het is NIET NODIG om vals te spelen en uit te vinden, het is de moeite waard om te vinden wat past. ⠀

Zeg niet “ik kan het me veroorloven om niets te doen”

Als de reden voor de lange pauze het antwoord is:

“Ik ben er al heel lang naar op zoek / maar omdat ik het me kan veroorloven om niets te doen”, zelfs als dit waar is, zal de werkgever het waarschijnlijk niet leuk vinden.

De reden is dat u, na het verkrijgen van financiële onafhankelijkheid, volgens de werkgever bent gestopt met uw loopbaanontwikkeling. Kan hij u als een toegewijde medewerker beschouwen? Hoe lang werk je op een nieuwe plek? Het is alleen de moeite waard om risico’s te nemen als u de antwoorden op deze vragen heeft.

Laat een “schreeuw vanuit het hart” of “Ik zal alles doen, neem me gewoon mee naar het werk” bij je

Sommige mensen, in grote wanhoop, beginnen interviews af te spelen. Het ziet er erg onnatuurlijk en onprofessioneel uit, en het belangrijkste: het helpt niet, maar verkleint alleen je kansen om de gewenste positie te krijgen.

Los gezondheidsproblemen op

Dit is zeker een goede reden om een ​​pauze in te lassen, maar nu moet je de werkgever ervan overtuigen dat alle problemen zijn opgelost en dat je niet het grootste deel van je tijd met ziekteverlof zult doorbrengen.

Maak van uw eigen bedrijf een pluspunt

Veel werkgevers zien hun eigen bedrijf niet graag op het cv van een werkzoekende, omdat het vooroordeel bestaat dat het na het werken voor jezelf moeilijk zal zijn om terug te keren naar het team en jezelf te disciplineren voor het werkschema. In dit geval is het de moeite waard om duidelijk aan de werkgever te vertellen wat uw redenen en motivaties zijn om terug te keren naar de kringen van ‘werknemers’, en om de aandacht van de werkgever te vestigen op welke vaardigheden u hebt verworven tijdens het runnen van uw eigen bedrijf en hoe deze kunnen worden gebruikt in deze positie. Misschien heeft uw ervaring u geholpen belangrijke kwaliteiten te verwerven die een werkgever zeker zullen interesseren. Het belangrijkste is dat deze kwaliteiten en vaardigheden van toepassing zijn op deze functie.

Als alle tips worden meegenomen, maar je na meerdere gesprekken toch niet de gewenste baan krijgt, kan het zijn dat je tijdens de pauze echt ontspannen bent en de werkgever het voelt. Analyseer uw toestand en corrigeer uw gedrag. Vraag uzelf af: “Ben ik echt klaar om aan het werk te gaan?”

Ik raad je ook aan om familiebanden en professionele banden te verbinden – met andere woorden, gebruik netwerktools. Je weet nooit waar een interessante kans zich voordoet. Wees voorbereid om uw financiële verwachtingen te verlagen en solliciteer voor de onderstaande functie. Wees hier niet boos over! Een goede specialist haalt in de regel snel de verloren tijd in.

https://vacatures.today/cat/Informatics7.html

https://www.vindazo.be