Snapfact
Image default
Alarmsysteem

3 TIPS VOOR BESCHERMING TEGEN INTERNET SCAM

3 TIPS VOOR BESCHERMING TEGEN INTERNET SCAM

Het internet heeft het dagelijkse leven handiger gemaakt, waardoor mensen online toegang hebben tot eindeloze bronnen. Maar soms kan dit meer kwaad dan goed doen. Hieronder volgen drie tips om jezelf te beschermen tegen internetfraude.

Kijk uit voor rode vlaggen

Het internet zit vol met spectaculaire promoties en aanbiedingen, maar hoeveel daarvan zijn eigenlijk legitiem? Wanneer u op internet surft en e-mails opent, moet u opletten voor verdachte activiteiten die frauduleus zouden kunnen zijn. Enkele veel voorkomende internet-zwendel:

 • Schuldverlichting.
 • Loterij en sweepstakes.
 • Online dating.
 • Technische ondersteuning.
 • Gewichtsverlies wondermiddel geneest.

Als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk zo! Vermijd pop-upadvertenties en e-mails die u aanmoedigen om te investeren in ‘alle producten en services oplossen’. Geloof het of niet, de kansen om willekeurig geselecteerd te worden om die all-inclusive cruise te winnen, zijn behoorlijk klein.

Wees voorzichtig met persoonlijke informatie

Soms is frauduleuze activiteit niet zo vanzelfsprekend als u misschien denkt. Houd rekening met de gouden regels hieronder om jezelf tegen gevaarlijke situaties te beschermen:

 • Pas op voor het downloaden van programma’s. Het downloaden van programma’s van onbekende websites kan virussen bevatten, waardoor ongewenste indringers toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens.
 • Begrijp de aanbiedingen volledig door algemene voorwaarden te lezen. Oplichting kan onderliggende vereisten hebben om het aangeboden aanbod te ontvangen, waarbij je wordt betrapt op het plegen van iets heel anders. Lees aandachtig om uit elkaar te halen en identificeer alle twijfelachtige informatie die wordt verstrekt voordat u accepteert.
 • Geef geen persoonlijke informatie aan onbekende partijen. Persoonlijke informatie is bedoeld als privé; deel alleen met mensen of bedrijven die u vertrouwt.
 • Open geen e-mails van onbekende bronnen. Cybercriminelen maken vaak phishing-e-mails, die gevaarlijke, ongeautoriseerde links kunnen bevatten. Als op koppelingen wordt geklikt, hebben spammers de mogelijkheid om uw persoonlijke gegevens rechtstreeks van uw computer te stelen.
 • Controleer regelmatig bankafschriften na online aankopen. Bij het online kopen van artikelen, houd uw bankafschriften goed in de gaten. Zoek naar verdachte activiteiten of beschuldigingen die niet door u zijn gemaakt om te voorkomen dat een oplichting onopgemerkt blijft.

Zoek naar hulp als u wordt opgelicht

Als u merkt dat u het slachtoffer bent van online zwendel, onderneem dan onmiddellijk actie. Hoewel fraude een enge ervaring kan zijn, hoeft het geen permanente ervaring te zijn.

Volg deze stappen om mogelijk verlies te voorkomen:

 • Bel uw creditcardmaatschappij. Dit is de meest essentiële stap om te nemen als je verstrikt raakt in een zwendel. Breng uw creditcardmaatschappij op de hoogte van het incident zodat ze een onderzoek kunnen starten.
 • Bevries je account (s). Door uw account (s) in de wacht te zetten, kan de oplichter geen toegang krijgen tot uw geld. Dit kan op dat moment ongemakkelijk zijn, maar op de lange termijn dank je jezelf.
 • Dien een politierapport in. Fraude is een misdaad en mag niet worden ondermijnd. Neem contact op met de autoriteiten, zodat de betrokken partijen verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties.
 • Update malware op uw computer. Blijf up-to-date met de nieuwste softwarebeveiliging. U kunt nooit teveel voorzorg nemen als het gaat om de beveiliging van uw persoonlijke gegevens.
https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag