Sloten kraken als een sport!

Lockpicking is een sport waarbij een slot kan worden geopend door het beinvloeden van de binneste onderdelen van dir slot. Hierbij wordt geen sleutel gebruikt en is het de bedoeling dat het slot gewoon nog bruikbaar is na het lockpicken ervan.

Het lockpicken van een slot is mogelijk doordat in de realiteit niet zo perfect zijn als in theorie. In theorie zou dit systeem namelijk onverslaanbaar moeten zijn. Maar doordat er speling mogelijk is in het slot door wat kracht ui te oefenen kan het hele systeem op een hele vernuftigde manier gekraakt worden.

Met speciale lockpick tools te gebruiken, kan er misbruik worden gemaakt van deze kwetsbaarheden en kan het slot open gelockpicked worden. Afhankelijk van het type slot kunnen verschillende methodes toegepast worden om het slot te kunnen openen.

De uitoefenen van het recreatief of competitief lockpicking staat bekend als de locksport.

Lockpicking is voor nieuwsgierige puzzelaars!

Bij het sportieve aspect van lockpicking gaat het vooral om de snelheid waarmee een bepaald type slot geopen kan worden. Deze sloten kunnen namelijk net als puzzel worden opgelost vandaar het gezegd: Het lockpicken van een slot is als het oplossen van een 3d puzzel met een blinddoek om..

Lockpickers hebben een behoefte aan kennis en begrip van hoe de dingen om ons heen werken. Wanneer u een slot wilt lockpicken, zul je het advies nodig hebben van een lockpicker. Deze kan u informeren over de moeilijkheidsgraad, het beste gereedschap en de meest haalbare aanpak.
 
Ook is het belangrijk om de innerlijke werking van een slot te verkennen, de geringste bewegingen en de meest behendige bewegingen moet u bemeesteren om het slot te kunnen openen..

Het maakt niet uit als je geïnteresseerd bent in sloten voor de veiligheid kennis of de pure sensatie zijn. Op deze website kunt u hier van alles over leren!

Ben je klaar voor de uitdaging?!

http://lockpickblog.wordpress.com