Snapfact
Image default
Beauty en verzorging

De niet-invasieve procedure van cryolipolyse

“Vet bevriezen” en “cool sculpting” zijn slechts enkele termen die mensen gebruiken voor cryolipolyse. Cryolipolyse is een niet-chirurgische, niet-invasieve procedure die vetophopingen in bepaalde lichaamsgebieden met koude temperaturen vermindert. Het is ontworpen om plaatselijke vetophopingen of uitstulpingen te verminderen die resistent zijn tegen dieet en lichaamsbeweging. Ironisch genoeg wordt het niet aanbevolen voor mensen met overgewicht of obesitas. Het is alleen ideaal voor vrouwen die weinig overtollig vet hebben dat ze willen elimineren en versterken. Het is een nieuwe trend in de cosmetica-industrie waar steeds meer vrouwen voor kiezen. In feite is het een van de meest populaire niet-chirurgische vetreductie procedures, met meer dan 450.000 uitgevoerde wereldwijd.

Wat zijn de voordelen van cryolipolyse?

Cryolipolyse heeft veel voordelen, en de eerste op de lijst is dat er geen chirurgische incisie nodig is. U kunt de klus klaren zonder uw huid te beschadigen, wat leidt tot het volgende voordeel: laag risico. U hoeft zich geen zorgen te maken over schade aan zenuwen, spieren of bloedvaten. Omdat het niet chirurgisch is, is er geen risico op infecties en complicaties. En nogmaals, omdat het niet chirurgisch is, is er geen operatiekamer nodig. U kunt de procedure in een kliniek of op poliklinische basis ondergaan. Een ander voordeel is dat u niet verdoofd hoeft te worden voordat u de ingreep ondergaat. In één sessie kunnen meerdere delen van het lichaam worden behandeld. En na de sessie kunt u doorgaan met uw gebruikelijke routine en activiteiten.

Wat zijn de nadelen van cryolipolyse?

Cryolipolyse heeft verschillende nadelen, waaronder dat het alleen voor mensen is die in goede algemene gezondheid verkeren zonder neurologische of orthopedische problemen en die op zoek zijn naar “spot” vetvermindering in specifieke delen van het lichaam. Een ander nadeel is het risico dat het huidoppervlak na genezing onregelmatig/niet glad kan zijn. Dit incident is waarschijnlijk omdat je meer dan één sessie nodig hebt om de gewenste resultaten te bereiken, en het kost meestal tijd omdat je niet direct na de andere sessies kunt hebben, omdat je 6-8 weken moet wachten op de volgende sessie. Een ander nadeel is de zeldzame bijwerking die kan optreden is de paradoxale hyperplasie van vet. In deze zeldzame aandoening neemt de grootte van vetcellen toe na cryolipolyse. Gewichtstoename is mogelijk na het ondergaan van cryolipolyse. Vet kan in andere delen van het lichaam worden afgezet.