Snapfact
Image default
Bloemen

Rozen kopen? Iedere kleur heeft een betekenis

Rozen zijn populaire bloemen en dat is niet zo gek. Ze komen mooi tot bloei, zorgen voor gezelligheid en sfeer en ze ruiken ook enorm lekker. De rode roos is misschien de bekendste variant van de bloem, maar rozen zijn in uiteenlopende kleuren te koop. Wil je rozen kopen, maar heb je geen idee welke kleur je het beste kunt kiezen? Lees dan onze blog met meer informatie over de betekenis van de schillende kleuren.

Rode rozen kopen? De kleur van liefde!

Laten we maar met de bekendste kleur beginnen. De rode roos is de populairste kleur en dat is niet zo vreemd. In eerste instantie is rood de kleur van de liefde, maar rode rozen kopen doe je ook als je iemand een hart onder de riem wilt steken of wilt bedanken. Of zelfs feliciteren met bijvoorbeeld een verjaardag, het behalen van een rijbewijs of een diploma. De rode roos is dan ook de meest veelzijdige roos die je kunt bestellen!

De witte roos staat voor zuiverheid, onschuld en respect

Witte rozen zijn ook immens populair en ze kunnen bijvoorbeeld een inrichting met lichte tinten verrijken. De witte roos is ook een populaire keuze als het een trouwboeket betreft. Of voor bloemstukken die op een trouwerij worden neergezet. Wit staat namelijk voor onschuld, zuiverheid en respect. Ook voor loyaliteit. Dus witte rozen kopen voor een bruiloft is meer dan een geschikte keuze.

Gele rozen kopen? Wees jezelf bewust van de reputatie

Als je in het verleden een bos gele rozen kreeg was er vaak geen goed nieuws te melden. De kleur geel stond namelijk voor ontrouw en jaloezie. Dus als iemand gele rozen gaf had diegene wel iets op zijn kerfstok. Maar gelukkig is de betekenis van de gele roos verandert. Het staat tegenwoordig voor vriendschap en koestering. Dus het is helemaal niet erg om gele rozen te krijgen. Je kunt ook zelf gele rozen kopen, want ze kunnen een inrichting een stuk vrolijker en zonniger maken!

Paarse en roze rozen kopen als je iets te zeggen hebt

Paarse en roze rozen kunnen voor verschillende gelegenheden worden gekocht. Denk aan een eerste date, iemand steunen of feliciteren of bedanken voor de goede zorgen. Ook als iemand ziek is kun je paarse of roze rozen kopen. Paarse rozen worden het vaakst gekozen voor een eerste date terwijl roze rozen juist vaker worden gekozen als je iemand beterschap wilt wensen. Een mooi gemengd boeket van paarse en roze rozen is ook een goede optie als je een warm gevoel wilt overdragen.

Zwarte rozen voor een sombere gelegenheid

Zware rozen zijn heel mooi, maar ze worden doorgaans niet uitgezocht vanwege de sfeervolle en warme uitstraling. Zwarte rozen worden vaak gekozen voor op begrafenissen en crematies, maar het is niet vreemd om zwarte rozen te kopen als je bijvoorbeeld een donker interieur hebt. Dan is het juist een zeer stijlvolle keuze! Maar wees jezelf er wel van bewust dat zwarte rozen eerder aan een sombere dan een vrolijke gelegenheid worden gekoppeld.