Maak de juiste keuze, Maak jezelf bewust.

Wanneer u een grotere aankoop wilt doen is het normaal dat u dit bedrag niet ineens heeft. U kunt dan overwegen om ervoor te gaan sparen of een bepaald bedrag te gaan lenen. Het voordeel van sparen is dat u rente ontvangt en u de aankoop direct kunt betalen. U bent hierna niemand meer iets verschuldigd. Nadeel is dan weer dat u eerst moet sparen en niet direct het product ter beschikking kunt hebben.

Veilig geld lenen kan gemakkelijk zijn bij dit soort aankopen. U kunt de aankoop direct afhalen echter dient u deze nog steeds te betalen aan de krediet leveraar. Ook zult u rente moeten gaan betalen. De aankoop is dan meestal duurder dan wanneer u er eerst voor heeft gespaard. Toch kan lenen ook voordelig zijn. U kunt tenslotte direct van het product gebruik maken.

Overwegingen die u kunt nemen bij de keuze lenen of sparen.

• Misschien heeft u het product niet direct nodig of kunt u het te vervangen product herstellen. Dit kan goedkoper zijn. Wanneer u dan kiest om te sparen kan dit maandelijks behoorlijk wat geld schelen.
• Komt u maandelijks moeilijk rond. Misschien is het dan veiliger voor u om voor de aankoop te sparen. Een lening brengt nieuwe maandelijkse (verplichte) kosten met zich mee.
• De aankoop uitstellen? Is dit mogelijk? Zo niet kunt u er ook voor kiezen extra te gaan werken of te bezuinigen en het geld te sparen.
• Kan de aankoop echt niet uitgesteld worden? Dan is een lening misschien een betere investering.
• Is de looptijd voor u te lang? Dan kunt u beter beslissen te sparen. De looptijd dient wel altijd redelijk te zijn om niet gefrustreerd te raken.
• Heeft u een vast inkomen? Of heeft u steeds wisselende inkomsten? Ook dit kan een reden zijn om, al dan niet, voor een lening of sparen te kiezen.
• Krijgt u op korte termijn te maken met grotere uitgaven? Kunt u hier, naast de kosten voor een lening, rekening mee houden?

Veilig lenen hoeft absoluut niet slecht te zijn.

Veilig geld lenen kost misschien altijd extra geld, maar het kan ook nuttig zijn. Houd er in ieder geval altijd rekening mee dat de lening ook afbetaald dient te worden. Met sparen duurt het misschien langer voordat u de aankoop kunt doen, u kunt dit dan wel direct en voor het vastgestelde bedrag kopen zonder daar later nog voor het hoeven betalen.

http://www.minileningaanvragen.com/handige-tips-om-veilig-geld-te-lenen/