Snapfact
Hobby en vrije tijd

Nieuwe Tijden populair?

Soms gaat het goed en soms gaat het slecht

De soapserie Goede tijden, slechte tijden bestaat al weer meer dan vijfentwintig jaar. Deze populaire televisieserie wordt namelijk sinds 1 oktober 1990 uitgezonden. Sinds al die jaren, dat de serie al op de Nederlandse televisie is, is het de best bekeken soap gebleven. MetGoede tijden, slechte tijden gaat het dus eigenlijk altijd goed. Er zijn meerdere soaps geweest die hebben geprobeerd om de concurrentie aan te gaan, maar geen enkele heeft de koning van zijn troon kunnen stoten. Van alle primetime programma’s is GTST zelfs het op een na best bekeken van Nederland. Slechts het NOS Journaal wordt beter bekeken. Goede tijden, slechte tijden kan dagelijks op rond de anderhalf miljoen televisiekijkers rekenen.

Geschiedenis

Op dit moment is de populaire soap al bij seizoen zesentwintig aanbeland. Inmiddels is het format van een soapserie een wereldwijd bekend fenomeen. Maar toen het programma GTST aan haar eerste seizoen begon was dat heel anders. Goede tijden, slechte tijden was op dat moment een van de eerste soaps van Europa. Slechts in Engeland waren er al eerder soaps op televisie geweest. Omdat in de Verenigde Staten en in Engeland soapseries al een grote doorbraak hadden gemaakt kreeg Joop van den Ende het idee om dit concept ook in Nederland naar de televisie te brengen. Dat is hem uiteindelijk gelukt en we kunnen nu wel met zekerheid stellen, dat het niet zonder succes is geweest.

Het huidige seizoen

Ook na al die jaren is het concept van de serie niet veel veranderd. Het gaat tegenwoordig veel over families in een dorp, ergens in Nederland, met problemen die we allemaal herkennen. Soms is er liefde, soms is er ruzie, maar er is altijd wat. Bij de families uit GTST gaat dat uiteraard altijd met de nodige drama gepaard.

 

Naast GTST is de nieuwe serie Nieuwe Tijden te volgen via Videoland. Onlangs is het tweede seizoen van start gegaan.

http://www.nieuwetijdengemist.nl