Snapfact
Hobby en vrije tijd

Een wensballon: voor jong en oud!

U kent ze wellicht van oud en nieuw, de steeds populairder wordende wensballonnen. Een wensballon blijft leuk voor jong en oud, door het magische aangezicht wat deze ballonnen met zich meebrengen! Heeft u bijvoorbeeld al eens een filmpje gezien waarin meerdere wensballonnen tegelijkertijd werden opgelaten? U steelt gegarandeerd de show met een dergelijke setting, of het nu met oud en nieuw is, of daarbuiten. Ondanks het feit dat de wensballonnen soms als vuurwerk worden aangemerkt, mag u een wensballon ook op andere dagen dan oudejaarsdag gebruiken. Een leuke afsluiting voor uw verjaardagsfeestje, als beloning voor het behalen van een rijbewijs of diploma, enzovoorts. Hoe werkt een wensballon echter precies? In dit artikel vertellen we u er meer over!

Het oplaten van een wensballon

Het oplaten van een wensballon is heel eenvoudig, door het ontstekingsmechanisme waar deze ballonnen van voorzien zijn. Daarbij geeft het oplaten van de ballon een magisch gevoel, zeker in het bijzijn van uw familie of vrienden. Onderaan de ballon zit een gat, waar een kaarsje onder hangt. Dit kaarsje dient als de brandstof voor de ballon, waardoor de ballon op zal stijgen als u deze loslaat. Een wensballon is door dit mechanisme niet te vergelijken met bijvoorbeeld een heliumballon, die ook zal stijgen als u deze loslaat. Door het kaarsje aan te steken wordt de lucht in de ballon warmer, waardoor het de drang krijgt om op te stijgen. Zodra u de ballon loslaat, zal dit gebeuren! Let er tijdens het aansteken van de wensballon goed op, dat u de ballon zelf niet in de brand steekt. Zeker bij een harde wind, kan dit af en toe best gevaarlijk zijn. Sowieso is het af te raden om de wensballon bij een harde wind op te laten, omdat u er op zo’n dag het minste plezier van heeft. Op een windstille dag stijgt de ballon vrijwel verticaal op, zodat u deze nog een lange tijd ziet.

 

Een wensballon in het rood, blauw of wit?

Wensballonnen worden tegenwoordig in tal van verschillende kleuren aangeboden. Zo vindt u altijd een kleur die aansluit bij de situatie, waarin u de wensballon laat opstijgen. Door uw wensballon online te bestellen heeft u de grootste keuze! Kiest u bijvoorbeeld voor een traditionele wensballon in het wit, krijgt een rode wensballon uw voorkeur of mag het iets donkerder met bijvoorbeeld een blauwe of zwarte variant? Welke kleur u ook kiest, het effect zal magisch zijn!

http://www.dutch-pyro.nl/wensballon/