Snapfact
Image default
Kinderen

Waarom je moet fietsen naar je werk

Waarom je moet fietsen naar je werk

Hoewel de fietsinfrastructuur in veel steden over het hele continent sterk is verbeterd, fietsen de meeste mensen nog steeds niet naar het werk. Ondertussen heeft fietsen naar het werk echter bijna te veel voordelen om te tellen. Hier zijn enkele van de beste redenen om met de fiets naar het werk te gaan. Wellicht heb je een damesfiets 28 inch nodig als je na het lezen van dit artikel wilt gaan fietsen naar je werk.

Fietsen naar het werk is leuk

Het is gewoon leuk om op de fiets naar het werk te gaan. Veel volwassenen kijken terug op hun jeugdherinneringen toen ze fietsten door de buurt en zouden willen dat ze nog zo zorgeloos konden zijn als toen. Door op de fiets naar je werk te gaan, kun je dat simpele gevoel van opwinding toevoegen aan je dagelijkse routine. Kijk tijdens het rijden om je heen, luister naar de vogels en zwaai naar andere fietsers. Je zult gewoon wensen dat je woon-werkverkeer langer duurt.

Je kunt tegelijkertijd sporten

Het is goed voor je om naar je werk te fietsen. Het aantal verbrande calorieën tijdens een rit hangt af van de persoon, de snelheid en het terrein. Fietsen verbrandt gemiddeld echter evenveel calorieën als joggen en is veel beter voor de gewrichten. Fietsen is goed voor hart en longen, verlaagt je bloeddruk, geeft je meer energie, bouwt spieren op en zorgt voor meer coördinatie. Het is zo gemakkelijk om de gezondheidsvoordelen van fietsen in je dagelijkse woon-werkverkeer te stoppen dat het bijna aanvoelt als valsspelen.

Het kan je gelukkiger maken

Fietsen naar je werk maakt je gelukkiger. De meeste mensen zouden niet zeggen dat zitten in het verkeer, zich verplaatsen in een drukke stad, of een drukke bus of trein nemen hen gelukkig maakt of kalmeert. Fietsen naar het werk kan echter wel een milde vorm van therapie zijn. Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging stress kan verminderen, de symptomen van depressie kan verlichten, mensen die slaapproblemen hebben kunnen helpen beter te slapen en angst te verminderen. Het is aangetoond dat lichaamsbeweging in de buitenlucht, zowel in steden als op het platteland, het zelfvertrouwen verhoogt en de algemene stemming verbetert. Bovendien kun je een shabbies tas gebruiken om je telefoon veilig te houden terwijl je op de fiets naar je werk rijdt

Het maakt dingen makkelijker

Wat is er erger dan elke ochtend 10 minuten te besteden aan het zoeken naar een parkeerplaats of onderweg vast te zitten in een wegversperring? Als je op de fiets naar je werk gaat, is het gemakkelijk om een ​​parkeerplaats te vinden. Zoek gewoon de dichtstbijzijnde paal, zet je fiets op slot en loop weg. Fietsers komen niet vast te zitten in de file en hebben niet te maken met de gebruikelijke vertragingen die komen kijken bij autorijden of het nemen van het openbaar vervoer. Het maakt woon-werkverkeer met de fiets net zo snel als of sneller dan als je met de auto naar je werk gaat door de stad. Fietstassen of zelfs een schooltas meiden maken het je gemakkelijk om je werkspullen te dragen. Veel werkplekken hebben nu een beveiligde fietsenstalling en andere voorzieningen om het nog gemakkelijker te maken voor mensen die op de fiets naar het werk gaan.

Veiliger verkeer

Hoe meer fietsen op de weg, hoe veiliger ze zijn. Volgens een studie van de Universiteit van New South Wales is fietsveiligheid een deugdzame cyclus. Het aantal botsingen tussen voertuigen en fietsende personen in een bepaalde stad daalt in absolute termen naarmate er meer mensen in die stad fietsen. Niet alleen omdat er minder auto’s zijn. Wanneer het aantal fietsen en voetgangers stijgt, verandert het rijgedrag van de bestuurder en omvat ook veiliger rijgedrag. Omdat de perceptie dat fietsen relatief veilig is, verbetert naarmate het aantal botsingen afneemt, gaan meer mensen fietsen.