Snapfact
Image default
Mode en Kleding

Zo belangrijk is voldoende bewegen

Zo belangrijk is voldoende bewegen

 

We worden ons er steeds meer van bewust dat we voldoende moeten bewegen. Niet zo heel gek natuurlijk, want beweging is gezond. Om aan te geven hoe belangrijk het is dat je dagelijks minimaal een half uur beweegt, hebben we een aantal punten voor je op een rijtje gezet, die jou doen laten beseffen dat bewegen wel degelijk van belang is. Het wordt namelijk regelmatig onderschat en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Niet voor niets is daarom dus ook het advies om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Om je een idee te geven wat het belang is van voldoende bewegen, hebben we hier een aantal reden voor je op een rijtje gezet.

 

Verbeter je weerstand

 

Door dagelijks 30 minuten te bewegen, zal je merken dat je weerstand zienderogen vooruit gaat. Het maakt niet uit of je nu 30 minuten gaat wandelen, fietsen of zwemmen, als je maar iets doet om je lichaam in beweging te krijgen Wil je graag iedere dag zwemmen, dan is het natuurlijk wel handig dat je ook beschikt over meerdere bikini’s. Zo kun je online kijken naar badmode, maar kun je ook naar de winkel. Houd je meer van hardlopen, vergeet dan als vrouw niet dat het belangrijk is om een goede sport bh te dragen. Deze bh zorgt namelijk voor een stukje extra ondersteuning, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je last krijg van je borsten. In je sport bh hardlopen is immers een stuk prettiger, dan wanneer je je normale bh aantrekt.

 

Geestelijk sterker

 

Ze zeggen niet voor niets lichamelijk sterk, is ook geestelijk sterk! En dat is ook absoluut het geval. Je zult namelijk merken, dat wanneer jij dagelijks voldoende beweegt, jij jezelf ook een stuk fitter zult gaan voelen. Waar je nu nog even in een dipje zit, zal dit snel genoeg afgelopen zijn. Door te sporten maken je hersenen namelijk het stofje dopamine aan, wat zorgt voor en geluk en vreugde. Vind je het lastig om bijvoorbeeld na een zwangerschap weer te bewegen, dan is dat natuurlijk helemaal niet zo gek. Je hebt immers gedurende je zwangerschap een aantal maanden met een meegroei bh gelopen omdat je borsten bleven groeien en ook is de bevalling zelf natuurlijk een flinke impact op je lichaam. Het kan dan verstandig zijn om het niet helemaal alleen te doen, maar de hulp in te schakelen van een coach. Zo kun je stap voor stap weer aan je conditie werken en ben je voor je het weet weer helemaal de oude.