Snapfact
Image default
Mode en Kleding

Hier herken je een goede sneaker aan

Waar de één met liefde wekelijks nieuwe schoenen koopt, koopt de ander liever eens in de paar jaar nieuwe schoenen. Als jij niet graag shopt wil je natuurlijk kwalitatieve schoenen waar je lang mee kan doen, bijvoorbeeld van Mason Garments. Zo kan jij een kwalitatieve sneaker herkennen. Overigens direct een tip voor kwalitatieve schoenen: de nieuwe collectie Venice sneakers is net uit!

Materiaal

De meest kwalitatieve schoenen zijn nog altijd van leer. Check dit even. In de schoen zelf zit vaak een stickertje waar je het materiaal op kan checken. Wil je liever geen leer dragen, bijvoorbeeld omdat je geen dierlijke producten wil dragen. Check even of de kunststof veel plooit als je de schoen dubbelvouwt. Als dat wel het geval is, zal de schoen waarschijnlijk snel kapotgaan. 

Merk

Op basis van het merk kun je niet alles zeggen, omdat je bij sommige merken nou eenmaal wel echt voor het naampje betaalt, maar het zegt wel iets. In schoenenwinkels weet het personeel vaak uitstekend welke merken echt kwaliteit leveren en bij welke je vooral betaalt voor het naampje.

Stiksels

Een zool kan op twee manieren aan de schoen bevestigd worden. Hij kan gestikt of geplakt worden. Een geplakte zool laat veel sneller los dan een gelijmde zool. Veel sneakers worden helaas gelijmd, maar je kan geluk hebben. Zie je stiksels op de binnenzool? Dan heb je een gestikte binnenzool te pakken. In sommige gevallen is de zool gestikt, maar is er om de stiksels te verbergen een binnenzool overheen geplakt, waardoor hij gelijmd lijkt. In de meeste gevallen kun je dit even navragen of lezen in de productbeschrijving.

De zool

Dunne zolen onder sneakers zijn eigenlijk nooit een goed idee, omdat je die binnen de kortste keren kapot loopt. De ideale zool onder een sneaker is over het algemeen stevig en is bij de hak wat dikker dan bij de voorvoet. Tegenwoordig bestaan er ook veel sneakers met binnenzolen gemaakt van memory foam. Dit materiaal past zich aan aan de vorm van je voet en loopt daarom extra comfortabel. Dus, ben jij op zoek naar een echte kwalitatieve sneaker? Kijk dan goed naar het merk, het materiaal, of de zool gestikt is en of de zool stevig genoeg is.