Snapfact
Image default
Mode en Kleding

De gaafste schoenentrends van 2023

Laten we eens kijken naar de schoenentrends van 2023. Een paar maanden geleden hebben grote modemerken hun nieuwe lente- en zomercollecties gepresenteerd in mode-hoofdsteden over de hele wereld. Ook al ben je waarschijnlijk nog bezig met het dragen van winterschoenen, het is goed om alvast te weten welke schoenentrends er komen voor het voorjaar en de zomer van 2023. Het najaar gaat snel voorbij en voordat je het weet, is het alweer tijd voor het voorjaar. Daarom is het slim om je alvast voor te bereiden.

Sportieve sandalen

Sportieve sandalen zijn ook een populaire trend voor de zomer. Je kunt ze herkennen aan hun sterke zool en brede banden die er sportief uitzien. In eerste instantie zijn deze sandalen ontworpen voor comfort, zodat je er de hele dag comfortabel op kunt lopen. Ze waren oorspronkelijk niet per se bedoeld om er modieus uit te zien. Maar tegenwoordig worden ze steeds vaker op een trendy manier gedragen! Kijk vooral eens naar het merk Panama Jack schoenen, zij hebben veel leuke opties! Misschien wil je ze wel op je verlanglijstje zetten.

Retro

Het komt steeds vaker voor dat oude trends weer terugkomen in de moderne mode. Dit geldt ook voor sneakers, waarbij de retro-stijl nu heel populair is. Steeds meer merken maken hun eigen ontwerpen die zijn geïnspireerd op klassieke retro modellen. Afgelopen zomer is deze trend enorm gegroeid en nu een belangrijk onderdeel van elke schoenencollectie. Retro sneakers kun je dragen met wijde broeken of jeans. Maar je kunt ze ook combineren met een vrouwelijke rok of jurk voor een interessant contrast.

Party schoenen

Tijdens de modeshows werden er veel glitters en pailletten gebruikt, en deze trend werd ook op schoenen toegepast. Veel mensen vonden dit er erg leuk uitzien. Of je nu kiest voor disco laarzen die ontzettend erg opvallen als je voorbij komt gelopen, of wat minder opvallende schoenen, met dit soort schoenen ben je helemaal klaar voor elk zomerfeest.

Ballerina’s

Ballerina’s zijn dit jaar weer helemaal in de mode, ondanks dat we er vorig jaar al veel van zagen. Stuurden de merken die veel van dit soort schoenen maken modellen de catwalk op met een paar ballerina’s. Het publiek was zeer enthousiast over de schoenen. Deze schoenen vereisen meer een classy look. Dus met een leuk rokje zou je dit goed kunnen combineren. Vergeet niet bijpassende sokken te dragen, anders is de look niet compleet.