Snapfact
Bedrijven

Koffieverslaafd

Ben jij misschien koffieverslaafd? Het komt namelijk meer voor dan je zou denken. Veel mensen kunnen de dag niet beginnen zonder hun geliefde kopje koffie. Het is dan ook moeilijk om dit ritme te doorbreken en ermee te stoppen. Het kan zien worden als een soort verslaving. De meeste mensen beginnen ook met klagen als ze hun dagelijkse kopje koffie in de ochtend niet hebben gehad. Het is in sommige huishoudens zelfs het eerste wat ze doen in de ochtend, naar beneden lopen om het koffiezetapparaat aan te zetten. Want tegenwoordig werken we niet meer met zakjes en poeder, we hebben allemaal koffie cups, deze cups voor nespresso apparaat spelen een grote rol in ons leven.

Verslaafd?

Maar ben je verslaafd, omdat je elke dag een kopje koffie drinkt? Zoals we allemaal weten zit er in koffie het stofje cafeïne. Dit stofje heeft een stimulerend effect op ons zenuwstelsel. Als je op een dag te veel koffie drinkt, kan dit een effect hebben op je gezondheid. Drie kopjes koffie per dag is nog veilig, maar als je er meer van gaat drinken kan je hartslag versnellen. Vooral mensen met hartproblemen wordt dan ook aangeraden geen koffie te drinken. Verder wordt de kans op botontkalking groter door de cafeïne in de koffie.

Afkomen van de verslaving

Als je verslaafd bent aan koffie kun je dit aan verschillende dingen merken. Je kunt namelijk aan van alles irriteren, moe zijn of je juist rusteloos voelen als je geen koffie op hebt. Als je dan opeens stopt met het drinken van koffie zal je ook last hebben van ontwenningsverschijnselen. Om echt van deze verslaving af te komen, moet je het ook aanpakken als een verslaving en er zorgvuldig mee omgaan. Probeer op een rustig tempo over te stappen naar cafeïnevrije koffie, deze smaakt hetzelfde, maar veroorzaken niet de slechte effecten die koffie wel veroorzaakt.

https://www.koffiecupster.nl/