Snapfact
Onderwijs

Een digibord voor zakelijk gebruik

Ik zit in de ouderraad van de basisschool waar mijn zoon op zit. Daar maakte ik voor het eerst kennis met een digibord van jfad. Wat een prachtige ontwikkeling voor het onderwijs! Mijn zoon is ook laaiend enthousiast over het bord en dat betekent automatisch dat hij meer gefocust zal zijn op de lesstof. Ik kreeg eigenlijk al vrij snel de indruk dat een digibord ook weleens heel nuttig kan zijn in ons bedrijf. Wij zijn continu bezig met het trainen van monteurs, zeker als er weer een nieuw product op de markt komt. Bovendien geven wij vaak trainingen aan onze klanten, we beschikken daarvoor over een prachtig ingerichte ruimte. Zou een digibord wat voor ons bedrijf kunnen zijn?

Duidelijke informatie

Ik ben me gaan verdiepen in de mogelijkheden van zo’n digibord. Het woord stamt af van digitaal schoolbord, ze noemen het ook wel een smartboard. Je hebt er een beamer en een pc voor nodig om het digibord te laten werken. Dat hebben we al in huis, dus dat vormt geen probleem. Ik las ook over een nieuwere generatie digiborden: de touchscreen. Hiervoor heb je geen beamer meer nodig, omdat de lichtbron in het scherm zelf zit. Dat vind ik wel een voordeel, ik ben niet handig met beamers. Een touchscreen heeft meerdere mogelijkheden, maar is wel duurder.

De keuze tussen een digibord en een touchscreen

De trainingen die wij op ons bedrijf voor de klanten verzorgen wordt als een grote meerwaarde gezien. Indirect zijn ze dus zeer lucratief. Bovendien werken wij met de nieuwste technologie dus dat moeten we ook uitstralen in ons bedrijf. De touchscreen had dan ook mijn voorkeur. Scherper beeld en het ontbrekende irritante geluid van een beamer vond ik ook een voordeel. Daarnaast zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Mijn beslissing was genomen en heb er een bij Faas audiovisuele dienstverlening aangeschaft.