Snapfact
Image default
Verbouwen

Alles wat je moet weten over het kopen van een steiger

Wanneer jij een steiger nodig hebt, zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je er onder andere voor kiezen om een steiger te huren of kopen. Er zijn echter een aantal andere dingen waar je over na moet denken als jij op zoek bent naar een steiger. Zeker wanneer jij een grote investering gaat doen, is het belangrijk dat je weet wat je nou eigenlijk nodig hebt. In dit artikel kun je meer vinden over wat je moet weten bij het kopen van een steiger.

De verschillende soorten steigers die jij kunt kopen

Eén van de eerste dingen waar je naar moet kijken als jij een steiger nodig hebt, is naar wat voor soort steiger je op zoek bent. Er zijn namelijk door de jaren heen een groot aantal verschillende steigers op de markt gekomen met elk hun eigen voordelen. Zo kun je onder andere een steiger of rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net. Deze soorten steigers verschillen voornamelijk in de manier waarop jij ze kunt verplaatsen. Ook zijn er steigers die verschillen in grootte of de manier waarop jij deze moet op- en afbouwen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een opvouwbare steiger of kamersteiger aan te schaffen. Deze steigers zijn handig voor als jij vaak klussen hebt op verschillende locaties of op locaties moet komen waar er niet zoveel ruimte is. Je zult dus voor het kopen van een steiger eerst eens goed moeten gaan kijken naar de klussen waarvoor jij de steiger zult gaan gebruiken.

Welke klussen wil jij met je steiger doen?

Als jij een steiger gaat kopen of huren, kun je het beste ook kijken naar de hoogte waarop je moet gaan werken. Je zult namelijk een groot verschil zien tussen de hoogte van elk soort steiger. De meeste steigers zijn te verkrijgen in verschillende maten, waar de werkhoogte zal verschillen. Ook heb je steigers waarbij je gebruik kunt maken van verschillende hoogtes. Naast de hoogte van de steiger is het ook aan te raden om te kijken naar hoe groot het platform is waar je op gaat staan. Ook hierbij is het weer nodig om te kijken naar de klussen die je wilt gaan doen. Wanneer jij klussen gaat doen waarbij je veel gereedschap nodig hebt of met meerdere mensen te werk zult gaan, is een groot platform wel van belang.