Snapfact
Image default
Verbouwen

Wat heb ik nodig bij de inrichting van mijn bouwplaats?

Wanneer u uw bouwplaats inricht, heeft u verschillende materialen nodig. Belangrijk hierbij is dat deze materialen veilig in gebruik zijn. Een van de eerste materialen dat belangrijk is op de bouwplaats zijn de bouwhekken. Door bouwhekken om de bouwplaats heen te plaatsen, zorgt u ervoor dat u mensen buiten houdt die er niet horen. Hierdoor heeft u geen last van pottenkijkers. Daarnaast is het belangrijk dat u betrouwbare steigers hebt. Met steigers is het voor u mogelijk om de hoogte in te gaan. Omdat hiervoor allemaal regels opgesteld zijn om de werkplaats zo veilig mogelijk te houden, is het belangrijk dat u steigers hebt die hieraan voldoen. Daarnaast zijn er genoeg andere cruciale onderdelen die u op de bouwplaats kunnen helpen. Denk hierbij aan watervoorzieningen zoals bouwwaterputten en stroomvoorzieningen. Verder zijn er natuurlijk nog genoeg andere onderdelen die uw bouwplaats kunnen verrijken.

Uitbesteden van bouwplaatsinrichting

Het is natuurlijk mogelijk om de bouwplaatsinrichting uit te besteden. Er zijn verschillende bedrijven die u kunnen helpen bij het inrichten van de ideale bouwplaats. Deze bedrijven kunnen u helpen met het meedenken voor de inrichting van de bouwplaats. Daarnaast kunnen zij u ook helpen bij het planmatig uitwerken of het tekenen van de bouwplaats. Hiermee krijgt u een mooi overzicht van hoe de bouwplaat er uit moet komen te zien. Ook regelen zij de aanvragen voor de bouwstroom en coördineren zij het aanvraag traject. Tot slot wordt de levering en plaatsing van van de inrichting voor u geregeld. Denk hierbij aan de bouwhekken, de bouwstroom, het water en de ketenpark. Dit scheelt u veel tijd en moeite, omdat u dit allemaal zelf niet hoeft te doen. Deze bedrijven komen bij u de spullen leveren die u nodig hebt en u kunt direct aan de slag. Natijd worden deze spullen ook keurig weer opgehaald, waardoor u dit niet zelf hoeft te regelen.

Wat te doen als ik in de hoogte moet?

Wanneer u op de bouwplaats in de hoogte moet, gelden er natuurlijk andere regels. Dit heeft vooral te maken met de veiligheid van de mensen. De gebruikelijkste manier om op de bouwplaats omhoog te gaan is via stijgers. Deze tijdelijke constructie is onmisbaar op de bouwplaats, omdat het anders onmogelijk wordt om werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Om er zeker van te zijn dat deze stijgers veilig zijn, kunt u er beter voor kiezen om deze van het juiste merk te huren. Goede voorbeelden hiervan zijn stijgers van Layher, Ringscaff of andere traditionele stijgers. U kunt deze steigers bijvoorbeeld huren bij Kolbe.

https://kolbe.nl/