Snapfact
Image default
Woningen

Welke trends zien we deze zomer in de woonkamer naar voren komen?

 

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bewust bezig met het interieur van hun huis. Het zegt veel over de mensen die in het huis wonen. Sinds de coronacrisis is het huis nog veel meer geworden dan alleen een plek waar je tot rust kan komen. Mensen werken, leren en vieren vakantie thuis. Dat is terug te zien in de trends. 

  1. Wereldse elementen

Voor deze zomer is een wereldhuis de trend. Een wereldhuis is een huis met combinaties van verschillende culturen. Hierbij kan gedacht worden aan een Oosters tapijt met een Scandinavische bank en een moderne tafel. Het mixen van materialen en prints valt ook onder deze trend. 

  1. Duurzaamheid 

De trend van duurzaamheid is niet te ontwijken. Ook duurzaamheid gaat veel terug worden gezien. Dit is vooral terug te zien in de tijdloze meubels. Ook geven mensen oude meubels weer een tweede leven. Met de duurzame trend wordt er ook gedacht aan energie. Met gordijnen is het in de winter warmer en in de zomer koeler. Hier zijn verduisterende gordijnen, velours gordijnen of gordijnen met een dikkere stof perfect voor. 

  1. Cinewall

De Cinewall is in opkomst. Steeds vaker zie je bij mensen thuis een mooie ingebouwde tv. De wand is vaak gecombineerd met een sfeerhaard of kasten. De mogelijkheden met een cinewall zijn eindeloos en kunnen zo persoonlijk worden gemaakt als gewild is. 

  1. Japandi

Japandi is een nieuwe woonstijl die de komende maanden vaak gezien gaat worden. Japandi is een combinatie van de Scandinavische en Japanse interieurstijl. Door de minimalistische stijlen wordt een opgeruimd gevoel gecreëerd. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door strakke tegels, zachte stoffen en natuurlijke tinten.

  1. Aaibare stoffen en lichte tinten

Het is fijn als een huis veiligheid en geborgenheid uitstraalt. Al helemaal nu iedereen thuis zit. Aaibare stoffen en lichte tinten zijn hier perfect voor.  

 

Gerelateerde artikelen

Slotprobleem? Wacht niet te lang met een slotenmaker!

Een regendouche iets voor jou?

Bij installatievakwinkel vind u alles voor de meterkast. Kijk snel!